Daimler zvýšil čtvrtletní zisk o 19 procent, divizi Mercedes-Benz stoupla marže

Německý automobilový koncern Daimler zvýšil ve třetím čtvrtletí meziročně čistý zisk o 19 procent na 2,05 miliardy eur (55,78 miliardy Kč). Divizi Mercedes-Benz stoupla marže díky růstu čínské poptávky po luxusních vozech. Firma z německého Stuttgartu dnes také uvedla, že očekává zisk před úroky a zdaněním (EBIT) za celý rok na stejné úrovni jako loni ale zopakovala, že odbyt a tržby budou výrazně nižší.

Dosud německý výrobce luxusních vozů předpokládal, že kvůli masivním dopadům koronavirové krize budou pod úrovní roku 2019 všechny hodnoty. Tržby Daimleru v uplynulém kvartálu klesly o sedm procent na 40,3 miliardy eur (1,1 bilionu Kč). Zisk před zdaněním a úroky 3,07 miliardy eur firma oznámila už minulý týden.

We have released our business figures for the third quarter of 2020. #Daimler $DDAIF

— Daimler AG (@Daimler) October 23, 2020

Koncern uvedl, že z červených čísel mu ve druhém kvartálu pomohlo nečekaně rychlé zotavení trhu i vlastní opatření na zvýšení efektivity a hlídání nákladů. Daimler prodal ve třetím čtvrtletí téměř 773.000 osobních vozů, nákladních aut a autobusů, což je ve srovnání se stejným obdobím loni o osm procent méně.

Rentabilita obratu v divizi Mercedes-Benz Cars & Vans ve čtvrtletí vzrostla na 9,4 procenta ze sedmi procent ve stejném období loni. Ve druhém čtvrtletí ještě byla na minus 1,5 procenta, uvedl Daimler.

Související

Ekonomika

Daimler chystá uvedení divize nákladních vozů na burzu, akcie automobily rostou

Německý automobilový koncern Daimler připravuje uvedení své divize pro výrobu nákladních automobilů na burzu. Informoval o tom německý list Handelsblatt s odvoláním na zdroje z podniku. Divize by podle zdrojů mohla na akciový trh vstoupit na konci příštího roku. Akcie společnosti Daimler si v reakci na tuto zprávu připisovaly zhruba tři procenta.

Více souvisejících

Daimler mercedes automobilový průmysl Ekonomika Německo

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy