Electrolux je kvůli koronakrizi ztrátový, čeká ale silnou poptávku

Největší evropský výrobce domácích spotřebičů Electrolux se ve druhém čtvrtletí kvůli koronavirové krizi propadl do provozní ztráty 62 milionů švédských korun (160 milionů Kč) po zisku 1,2 miliardy švédských korun před rokem.

V nejbližší době však počítá se silnou poptávkou, informovala dnes agentura Reuters.

Q2 is out! Read the report here: https://t.co/CGDUemv2Ny pic.twitter.com/2iFmqgynds

— Electrolux (@Electrolux) July 17, 2020

Spotřebitelé nyní podle firmy uskutečňují nákupy, které na jaře odložili v důsledku opatření proti šíření koronaviru. K oživení poptávky navíc přispívají rozsáhlá vládní opatření na podporu hospodářského růstu.

"Za celý letošní rok nicméně nadále očekáváme pokles poptávky na většině svých hlavních trhů," uvedl šéf podniku Jonas Samuelson.

Ve druhém čtvrtletí se tržby společnosti kvůli negativním dopadům šíření koronaviru meziročně propadly asi o 20 procent na 23,5 miliardy švédských korun (60,7 miliardy Kč). Za celé první pololetí pak vykázaly pokles o 12 procent.

"V období od března do května jsme kvůli pandemii zažívali výrazné propady objemů prodeje ve většině regionů. V červnu se poptávka díky zmírňování či rušení restrikcí začala zotavovat, ačkoli tempo oživení se v jednotlivých regionech výrazně liší," uvedl Samuelson.

Electrolux Švédsko Ekonomika

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Chladné počasí vydrží až do víkendu. Pak se vrátí oteplení

Zimní počasí se v Česku udrží do konce týdne. Oteplení dorazí až o víkendu, a příští týden se vrátí teploty kolem 25 stupňů. Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy