Jak zbohatnout na pandemii? Manželé vydělali za tři měsíce téměř miliardu

Zatímco pandemie koronaviru řadu lidí uvrhla do ekonomických problémů, našli se i tací, kteří dokázali využít příležitosti a zbohatnout na ni. Podobnou zkušenost mají například manželé Andrew a Rachel Montague ze Skotska, kteří za 12 měsíců dokázali vydělat téměř miliardu korun.

Teprve před 12 týdny si manželé ze Skotska rozjeli svůj vlastní byznys. Spatřili díru na trhu, chopili se jí a začali vyrábět vlastní dezinfekční prostředky.

"Když se uzavřely hranice a byla pandemie, věděli jsme, že bude země potřebovat hodně dezinfekce, která se nebude dovážet," řekl Andrew serveru Scottish Financial News.

Jejich firma ClearWater Hygiene se stala velmi rychle populární a dnes dodává dezinfekční prostředky do řady skotských firem, včetně těch největších.

Za tři měsíce dokázali vydělat 33 305 000 eur, tedy více než 800 milionů korun. Během tohoto období totiž prodali či věnovali tisíce litrů dezinfekce.

Nyní zaměstnávají 12 pracovníků a 8 brigádníkům. "Jejich reakce na vzniklou situaci byla fenomenálně rychlá. Nejenže objevili díru na trhu a naplnili poptávku, ale pomohli lidem a zemi bojovat s pandemií," tvrdí jejich právník.

Firma momentálně produkuje 900 000 litrů dezinfekce týdně a je o ni nebývale velký zájem. 

Související

Více souvisejících

Skotsko Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy