Krušné časy v tabákovém průmyslu: Koncern BAT propustí 2300 zaměstnanců

Britský tabákový koncern British American Tobacco (BAT) propustí po celém světě zhruba 2300 zaměstnanců. Oznámila to dnes firma, která vyrábí například cigarety Lucky Strike. BAT po celém světě zaměstnává kolem 55.000 lidí. Koncern působí od roku 1994 rovněž v České republice, kde podle svých internetových stránek zaměstnává přes 350 lidí. V Česku ale nemá výrobní aktivity.

BAT je podle tržeb druhou největší tabákovou společností na světě. Plánované propouštění je součástí reorganizace, kterou podnik reaguje na měnící se chování spotřebitelů a na rozmach elektronických cigaret, napsala agentura AFP.

BAT today announces an important step in a programme to simplify our business and become more efficient, agile and focused. Read more on our website: https://t.co/kMkQSjqZ1K pic.twitter.com/MSe9c1bgPy

— BAT Press Office (@BATPress) September 12, 2019

"Program, který bychom měli z podstatné části dokončit do ledna 2020, předpokládá zrušení zhruba 2300 pracovních míst po celém světě," uvedla firma.

Dodala, že už zahájila konzultace se zaměstnanci, kterých se opatření týká. Výkonný ředitel společnosti Jack Bowles upozornil, že reorganizace sice "zahrnuje rozhodnutí, která budou pro naše lidi obtížná, ale celkově je to správná věc pro naše podnikání".

Související

British American Tobacco zaplatí stamiliony dolarů za porušení sankcí proti KLDR

British American Tobacco zaplatí stamiliony dolarů za porušení sankcí proti KLDR

Společnost British American Tobacco (BAT) souhlasila se zaplacením více než 635 milionů dolarů (13,6 miliardy korun) americkým úřadům poté, co se její dceřiná firma v Singapuru BAT Marketing Singapore přiznala k porušení amerických sankcí prodejem tabákových výrobků Severní Koreji a bankovnímu podvodu. Vyplývá to podle agentury Reuters ze soudních spisů i dnešního oznámení tabákového koncernu. Jde o největší postih za porušení amerických sankcí proti Pchjongjangu, uvedla agentura DPA.

Více souvisejících

British American Tobacco propouštění Velká Británie Ekonomika cigarety

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy