Lídři EU zavedou opatření na obranu před finanční krizí

Evropští lídři se dnes shodli, že zavedou veškerá potřebná opatření, aby zabránili finanční a ekonomické nestabilitě v důsledku šíření nového koronaviru. Po dnešní telekonferenci prezidentů a premiérů států Evropské unie to oznámil francouzský prezident Emmanuel Macron. Informovala o tom agentura Reuters.

"Evropa je sjednocená a musí vzít v úvahu skutečnost, že dnes prožíváme mimořádnou krizi, která vyžaduje výjimečné reakce," řekl francouzský prezident.

Videokonference se zúčastnili i šéfové dalších unijních institucí včetně předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové a předsedy Evropské rady Charlese Michela. Ten už v úvodu konference prohlásil, že země EU by měly co nejvíce koordinovat postup proti šíření nového koronaviru a společně řešit i očekávané ekonomické dopady.

Komise už v minulých dnech iniciovala společné nákupy roušek či respirátorů a vyčlenila finance na výzkum vakcíny. Klíčová opatření v podobě karantény, rušení hromadných akcí či hraničních kontrol však přijímají jednotlivé státy samy.

Související

Více souvisejících

EU (Evropská unie) Ekonomika

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 28 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

Kreml tvrdí, že obsadil další obec. Kyjev mlčí, ruské armádě se ale postup upřít nedá

Ruská armáda tvrdí, že její jednotky převzaly plnou kontrolu nad obcí Novomychajlivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Podle ruského ministerstva obrany si tak ruské jednotky zlepšily taktickou situaci podél frontové linie. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy