Lufthansa rozšíří během vánočních svátků svůj letový řád

Letecká společnost Lufthansa rozšíří svůj vánoční letový řád, aby uspokojila přibývající rezervace německých turistů. Největší evropské aerolinky přidají lety do jižní Evropy, včetně Řecka, Itálie a Španělska, informovala Lufthansa. Letecká společnost také o vánočních svátcích znovu oživí spojení do velkých měst.

Nárůst rezervací přirovnává agentura Bloomberg k záblesku světla po ponurém roce. Pandemie covidu-19 zasáhla letecké odvětví velmi silně.

Lufthansu v červnu devíti miliardami eur (237,9 miliardy Kč) podpořila německá vláda. Německá letecká společnost před měsícem uvedla, že musí zdvojnásobit provoz, aby se vyhnula ztrátě. V porovnání s minulým rokem klesla její kapacita na čtvrtinu.

Poptávka po leteckém cestování se v Evropě zvýšila poté, co některé země, včetně Británie a Itálie, uvedly, že dočasně uvolní plošné uzávěry, aby se rodiny mohly o svátcích setkávat. O nárůstu rezervací na konec prosince minulý měsíc informovala i britská nízkonákladová letecká společnost easyJet.

Lufthansu přesto čeká náročná zima, protože Evropa se opět potýká s rostoucími počty nově nakažených koronavirem. Třebaže budou brzy uvedeny vakcíny proti covidu-19, evropské aerolinky očekávají se po valnou část příštího roku se poptávka nijak zásadně nezlepší, připomněla agentura Bloomberg.

Němci mohou letecky cestovat, ale pokud se vrátí z destinace označené za rizikovou, musí být v karanténě až deset dní. V některých spolkových zemích může karanténa skončit dřív, pokud má člověk negativní test na koronavirus od pátého dne po návratu.

Akcie Lufthansy ve čtvrtek posílily o 1,5 procenta. Od počátku roku však ztratily 38 procent své hodnoty. Největší letecká společnost Evropy byla v červenci vyřazena z prestižního bluechipového indexu DAX, který sleduje 30 předních německých podniků. V indexu figurovala od jeho založení v roce 1988.

Německá kancléřka Angela Merkelová své spoluobčany požádala, aby se tuto zimu vzdali dovolené na lyžích. Na počátku pandemie se vyskytlo několik ohnisek nákazy v lyžařských střediscích. Lufthansa nicméně informovala o výrazném zájmu o letenky do Finska, které uzávěru nezavedlo a kam lidé za zimními sporty cestují.

Související

Lufthansa, ilustrační fotografie

Lufthansa hlásí globální výpadek, ovlivnil plány tisíců lidí

Největší německé aerolinky Lufthansa se dnes potýkají s následky výpadku svého počítačového systému, který zkomplikoval plány tisícům lidí po celém světě. Fungovat ráno přestaly systémy pro odbavení i nástup do letadla. Lufthansa kvůli tomu svolala krizový tým a později oznámila, že za výpadkem byly stavební práce, při kterých byly poškozeny optické kabely. Frankfurtské letiště kolem poledne uvedlo, že zruší všechny přílety a že letadla začne odklánět na jiná letiště. Odpoledne byly přílety obnoveny a později se přidaly také odlety, jak se začaly systémy vracet k normálu.
Lufthansa, ilustrační fotografie.

Stávka pilotů Lufthansy ochromila v Německu leteckou dopravu

Stávka pilotů německých aerolinek Lufthansa dnes ochromila leteckou dopravu, zrušeny jsou i spoje do České republiky. Na velkých německých letištích se u přepážek společnosti tvoří dlouhé fronty lidí, kteří se snaží najít náhradu za zrušené lety. Lufthansa vyzvala cestující, aby na letiště nejezdili, pokud byl jejich let odřeknut. Stávka za vyšší mzdy se koná v době, kdy ve třech západoněmeckých spolkových zemích končí prázdniny.

Více souvisejících

Lufthansa letadla, letectví Ekonomika Německo EasyJet cestování

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dominik Feri

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

včera

včera

Válka v Izraeli

Válka v Pásmu Gazy má už 34 tisíc mrtvých. Úřady nacházejí stovky těl u nemocnic

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

včera

včera

včera

Izrael se plánu na invazi do Rafahu nevzdává. Navzdory mezinárodnímu apelu přitlačí Hamás ke zdi

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu prohlásil, že jeho země zvýší v následujících dnech vojenský tlak na palestinské hnutí Hamás. Chce tím podle svých slov dosáhnout propuštění rukojmí zadržovaných v Pásmu Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy