Philips mění obchodní strategii. Prodá divizi domácích spotřebičů?

Nizozemská společnost Philips uvažuje o prodeji své divize domácích spotřebičů, která vyrábí například kávovary, čističky vzduchu a horkovzdušné fritézy. Tržby divize loni dosáhly 2,3 miliardy eur (58 miliard Kč), uvedla dnes agentura Reuters. Philips o svém záměru informoval spolu s výsledky hospodaření.

Philips se po oddělení divizí na výrobu osvětlení a spotřební elektroniky soustředí především na zdravotnické technologie. Firma dnes uvedla, že prozkoumá možnosti ohledně budoucího vlastnictví divize domácích spotřebičů.

"Tato divize není strategicky vhodná pro naši budoucnost jako lídra v oblasti zdravotnických technologií," uvedl šéf podniku Frans van Houten. "Jsme odhodlání této divizi najít dobrý domov, aby mohla dál vzkvétat a růst," dodal. Upozornil, že firma o konečném osudu divize teprve rozhodne a že zůstávají otevřené všechny možnosti.

Philips CEO Frans van Houten: I am encouraged that the three business segments together delivered 4% comparable sales growth and an Adjusted EBITA margin improvement of 120 basis points in the fourth quarter, despite a more challenging environment. https://t.co/FG7kmxbjrl

— Philips News (@PhilipsPR) January 28, 2020

Philips také oznámil, že v loňském čtvrtém čtvrtletí zvýšil zisk před zdaněním, úroky a odpisy (EBITA) na 1,07 miliardy eur (téměř 27 miliard Kč) z 971 milionů eur před rokem. Výsledek tak byl zhruba v souladu s očekáváním analytiků.

Související

Ekonomika

Philips zvýšil zisk, výsledek ale zaostal za očekáváním

Nizozemský výrobce elektroniky a lékařské techniky Philips v prvním čtvrtletí zvýšil zisk před zdaněním, úroky a odpisy (EBITA) meziročně o šest procent na 364 milionů eur (9,4 miliardy Kč). Firma nicméně kvůli poklesu poptávky nedostála očekávání analytiků ani ziskem, ani růstem tržeb, uvedla dnes agentura Reuters.

Více souvisejících

Philips Ekonomika Nizozemí

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Izraelská armáda se chystá na evakuaci Rafáhu před plánovanou vojenskou ofenzívou

V období sílícího napětí mezi Izraelem a Íránem se izraelská armáda chystá na evakuaci palestinských civilistů z Rafáhu před plánovanou pozemní vojenskou ofenzívou do tohoto nejjižnějšího města v Pásmu Gazy. Informuje o tom deník The Wall Street Journal (WSJ).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy