Řetězec Aldi si v Itálii objednal speciální vlaky, do Německa vezou tuny těstovin

Německý diskontní řetězec Aldi si objednal několik speciálních vlaků, aby jimi z Itálie do spolkové republiky dopravil těstoviny, které Němci kvůli současné epidemii v mnoha obchodech vykoupili.

První dodávka už podle čtvrteční tiskové zprávy společnosti do Německa dorazila. Bylo v ní přes 400.000 balení špaget i dalších druhů tradičních italských těstovin.

V německých supermarketech kvůli obavám z rychle se šířícího koronaviru a možným problémům se zásobováním během března prudce stoupla poptávka po trvanlivých potravinách včetně těstovin. V řadě obchodů je lidé dočasně vykoupili všechny, takže po nich zbyly jen prázdné regály.

Hysterie #Hamsterkauf #Coronavirus pic.twitter.com/VGO81ZlmhO

— Maverick (@MV_RIK) March 14, 2020

I když je celkově zásobovací situace ve spolkové republice dobrá, čelí Aldi komplikacím při přepravě potravin z Itálie. Proto nyní těstoviny od výrobce sídlícího u Neapole směřují kamiony na sever Itálie, odkud pokračují speciálními vlaky do Norimberku.

První taková zásilka dopravila více než 200 tun těstovin. Další stovky tun už jsou podle Aldi na cestě.

Související

Obchody, ilustrační fotografie

Britové propadli diskontům. Aldi bude expandovat, nabízí službu "click and collect"

Německý potravinový řetězec Aldi v Británii příští rok vytvoří 4000 pracovních míst a otevře dalších 100 poboček. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení s tím, že v příštích dvou letech do rozvoje investuje 1,3 miliardy liber (téměř 39 miliard Kč), nejvíce za dobu své přítomnosti na britském trhu. V expanzi pokračuje díky rostoucímu zájmu Britů o nákupy v diskontních řetězcích.

Více souvisejících

Aldi (obchod) Německo potraviny jídlo Itálie Ekonomika Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy