Spekuluje se o převzetí firmy Wirecard, její akcie vystřelily vzhůru

Akcie německé finanční společnosti Wirecard, která v důsledku účetního skandálu bojuje o přežití, zahájily týden prudkým růstem. Těží ze spekulací o zájemcích, kteří by mohli převzít některé části podniku. Dopoledne akcie přidávaly až 216 procent. Později sice o část zisků přišly, krátce po poledni však stále vykazovaly nárůst na více než dvojnásobek.

Podle informací listu Frankfurter Allgemeine Zeitung se o převzetí části aktivit Wirecardu zajímají někteří soukromí investoři, investiční fondy i francouzský konkurent Worldline.

Akcie Wirecard v uplynulých týdnech prudce klesaly. Ukázalo se totiž, že firmě chybí zhruba 1,9 miliardy eur (přes 50 miliard Kč), které vykazovala ve svém účetnictví.

Společnost Wirecard minulý týden vyhlásila insolvenci. Následně přestaly fungovat její platební karty, což se dotklo i desetitisíců uživatelů v České republice, například klientů firmy Twisto.

Německá policie minulý týden zadržela bývalého šéfa Wirecardu Markuse Brauna, později ho propustila na kauci pět milionů eur (134 milionů Kč). Podezírá jej, že nadhodnocoval příjmy podniku a lhal o jeho skutečném stavu, aby firmu zatraktivnil před investory.

Související

Wirecard, ilustrační foto

Evropské aktivity zkrachovalé Wirecard převezme banka Santander

Evropské aktivity zkrachovalé německé finanční společnosti Wirecard převezme velká španělská banka Santander. Přejde k ní i 500 pracovníků německé firmy. V pondělí to oznámil insolvenční správce Wirecard Michael Jaffé. Nadějný hráč na rychle rostoucím trhu finančních služeb vyhlásil insolvenci v červnu poté, co vyšel najevo rozsáhlý účetní skandál.
Wirecard, ilustrační foto

Kauza Wirecard: Němečtí zákonodárci začali vyšetřovat kolaps firmy

Němečtí zákonodárci dnes zahájili parlamentní vyšetřování pádu finanční společnosti Wirecard. Informovala o tom agentura Reuters. Vyšetřování podle ní přinutí vládu poskytnout více informací ohledně toho, proč se úřadům skandál kolem firmy Wirecard nepodařilo včas odvrátit.

Více souvisejících

Wirecard Akcie Ekonomika Německo

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Kupka s Početím je novým rekordmanem českých aukčních síní

Česko má nový nejdražší vydražený obraz v dějinách země. Olejomalba Františka Kupky nazvaná Conception/Danae (Početí) se v neděli v Praze prodala za 115 milionů korun. S aukční přirážkou dosáhne finální cena částky 126,5 milionu korun.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy