V Německu v lednu překvapivě ubylo lidí bez práce

Míra nezaměstnanosti v Německu v lednu podle předběžných údajů zůstala na šesti procentech. Počet lidí bez práce ve zhruba 83milionové zemi ale překvapivě klesl, a to o 41.000 na 2,729 milionu. Vyplývá to ze sezonně očištěných údajů, které dnes zveřejnil spolkový úřad práce.

Analytici v anketě agentury Reuters očekávali, že nezaměstnaných naopak 6000 přibude. Čísla odrážejí snahy německé vlády udržet lidi v zaměstnání pomocí podpůrných opatření. Poprvé jsou v nich zohledněna rovněž aktuální koronavirová omezení.

Nejnovější údaje o ochranném režimu kurzarbeit pocházejí z listopadu. Podle statistiků v tomto měsíci pracovalo na zkrácený úvazek a mzdu jim dorovnával stát 2,26 milionu lidí. Nejvíce, téměř šest milionů lidí, takto pracovalo loni v dubnu.

Německá ekonomika ve čtvrtém čtvrtletí navzdory dalším zpřísněním kvůli koronaviru vzrostla o 0,1 procenta po růstu o 8,5 procenta ve třetím kvartálu. Za celý loňský rok klesla o pět procent.

Související

Více souvisejících

Německo nezaměstnanost / nezaměstnaní

Aktuálně se děje

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy