Zástupci cestovního ruchu v Německu varuje kvůli uzávěrám před vlnou bankrotů

Zástupci odvětví cestovního ruchu v Německu varují před ztrátou pracovních míst a vlnou bankrotů, pokud vláda zavede přísnější omezení s cílem zastavit šíření nového koronaviru. Upozorňují v této souvislosti hlavně na karanténu pro ty, kteří se vracejí z dovolené ze zahraničí. Informuje o tom dnes agentura Reuters.

"Z pohledu cestovního ruchu je nepřijatelné a naprosto neúměrné vyžadovat karanténu bez ohledu na míru výskytu nákazy v místě pobytu," řekl šéf asociace cestovního ruchu BTW Michael Frenzel. Doplnil, že lidé směřující na dovolenou se i bez toho musejí nechat testovat, aby zjistili, zda nejsou nakažení.

Lídři na celostátní i regionální úrovni posuzují zavedení karantény pro všechny turisty, kteří se vracejí ze zahraničí. Tedy nejen pro ty, kteří byli v oblastech s vysokým rizikem nákazy.

Další dvě asociace, a to DRV a BDL, pak varují před ztrátou pracovních míst v odvětví. V Německu působí v cestovním ruchu asi 2300 touroperátorů a 10.000 cestovních kanceláří či agentur. Státní pomoc poskytovaná kvůli pandemii a nařízeným omezením podle nich vynahradila jen zlomek nákladů, které odvětví vznikly po nařízeném omezení cest.

Německo tento měsíc vyřadilo ze seznamu rizikových oblastí část španělských regionů, včetně Mallorky, a také oblasti v Portugalsku. Tisíce Němců si pak okamžitě na poslední chvíli zarezervovaly pobytové zájezdy na Baleárských ostrovech s odletem kolem velikonočního volna.

Německo se chystá prodloužit karanténní opatření, která potrvají nejméně do 18. dubna. Dosud platilo datum 28. března. Počet nových případů nákazy se totiž dostal nad úrovně, kde podle úřadů hrozí, že nemocnice by nemusely zvládnout nápor nemocných.

V Německu, které má zhruba 83 milionů obyvatel, testy zatím potvrdily více než 2,6 milionu případů nákazy novým typem koronaviru, více než 74.000 lidí po nákaze zemřelo. Při zohlednění počtu obyvatel jsou denní přírůstky lidí s pozitivním testem výrazně nižší než v České republice.

Související

Více souvisejících

Německo cestovní kanceláře cestování

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 16 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hackeři propašovali na web ČTK smyšlenou zprávu o atentátu na Pellegriniho

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy