Komerční sdělení

Související články:

Ilustrační fotografie

Nový solární zákon připraví ČEZ o miliardy

Praha - Šéfové ČEZ už si spočetli, kolik bude firmu stát zdanění emisních povolenek a solárních elektráren, které od Nového roku zavádí vláda. Ze zisku ČEZ nový zákon jen v příštím roce ukousne 4,6 miliardy korun, píší v pátečním vydání Hospodářské noviny.
Ilustrační fotografie

Česká pojišťovna masivně propouští

Praha - Česká pojišťovna letos propustí stovky lidí, nyní dostává výpověď zhruba dvě stě pracovníků centrály pojišťovny. Jak uvádí čtvrteční vydání deníku E15, snižování počtu zaměstnanců přitom probíhá už od poloviny roku.
Ilustrační fotografie

Příjmy VZP jsou oproti loňsku o necelou miliardu vyšší

Praha - Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) zaznamenala v roce 2010 o necelou miliardu vyšší příjmy než v roce předchozím. Zatímco v roce 2009 tak hospodařila s příjmy ve výši 138, 94 miliardy korun, letos by to mělo být 139, 86 miliardy, řekl Mediafaxu ve středu šéf finančního odboru Jaromír Jungbauer.
Ilustrační fotografie

Od ledna vzroste sazba pojistného na nemocenské pojištění pro OSVČ

Praha - Sazba pojistného pro osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ) od prvního ledna příštího roku vzroste z 1,4 procenta na 2,3 procenta. Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) však v pondělní zprávě informovala, že placení pojistného zůstává nadále dobrovolné.
Ilustrační fotografie

ČSÚ: Říjnová meziroční míra inflace zůstala na dvouprocentní úrovni

Praha - Spotřebitelské ceny klesly v říjnu meziměsíčně o 0,2 procenta, meziroční míra inflace zůstala na zářijové úrovni 2,0 procenta, v úterý o tom informoval Český statistický úřad (ČSÚ). Růst cenové hladiny byl nižší, než očekával tržní konsenzus agentury Reuters (+0,1 %, resp. +2,2 %).
Zisk ČEZ klesnul na 11,45 miliard korun

Zisk ČEZ klesnul na 11,45 miliard korun

Praha - Čistý zisk energetické společnosti ČEZ klesnul ve třetím čtvrtletí letošního roku na 11,45 miliard korun. Informovala o tom v úterý agentura Reuters.
Ilustrační fotografie

Obchodní dům Kotva se po dvouleté rekonstrukci opět otevře

Praha - Známý pražský obchodní dům Kotva se pro zákazníky otevře po dvouleté přestávce ve čtvrtek 4. listopadu. Zrekonstruované prostory jsou bezbariérové a součástí budovy budou i hlídané parkoviště, dětský koutek či nekuřácká kavárna.
Předchozí články

Aktuálně se děje

před 21 minutami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy