Air Bank zavedla zřízení kontokorentu přes mobilní bankovnictví, snazší už to být nemůže

Mobilní bankovnictví a služby s ním spojené stoupají na oblibě. Bankovní aplikace totiž umožňují nejen přístup ke správě osobních financí, snadné zadávání plateb a NFC platby u obchodníků, ale také nabízí sjednání půjček. Zřízení kontokorentního úvěru přes mobilní aplikaci nově poskytuje Air Bank. (PR článek)

Mobilní bankovnictví využívá čím dál více uživatelů. Pouze u Air Bank má mobilní aplikaci My Air nainstalováno přes 333 000 uživatelů a denně ji využije více než 116 000 klientů. Mobilní aplikace My Air tak patří mezi nejvyužívanější bankovní aplikace v České republice. Není proto divu, že banak pravidelně rozšiřuje nabídku služeb, které lze prostřednictvím My Air využívat.

Nově Air Bank nabízí možnost sjednání kontokorentu přes mobilní aplikaci. Klienti tak mohou využít finanční rezervu od 5 000 Kč do 50 000 Kč s roční úrokovou sazbou 18,9 %. Zřízení i vedení kontokorentu je zdarma.

Proč si zřídit kontokorent přes mobilní aplikaci?

Kontokorentní úvěr si lze u Air Bank sjednat klasicky na pobočce, přes internetové bankovnictví a také přes mobilní aplikaci My Air. Kontokorent v rámci mobilní aplikace poskytuje Air Bank vůbec jako jedna z mála bank na tuzemském trhu. A právě mobilní bankovnictví, stejně jako internet banking umožňuje pohodlné zřízení kontokorentu bez nutnosti návštěvy kamenné pobočky. Jedinou podmínkou je mít u banky běžný účet s pravidelným finančním obratem.

Výhodou mobilního bankovnictví je snadný a takřka neustálý přístup ke správě svých osobních financí. Aplikace zároveň umožňuje přehledné zobrazení finančních pohybů na účtu i aktuální stav čerpání kontokorentu.

Třetina úvěrů u Air Bank je sjednána přes mobilní aplikaci

Nabídka kontokorentu přes mobilní aplikaci je logickým vyústěním rozšiřování služeb Air Bank. Před rokem totiž banka zavedla možnost sjednat online půjčku přes mobil. Tato služba se u klientů velmi dobře uchytila. Podle Air Bank je třetina všech nových půjček sjednána přes mobilní aplikaci.

A právě u mobilního kontokorentu může být zájem ještě vyšší, neboť kontokorent je vnímán jako finanční rezerva, kterou v případě nutnosti lze okamžitě využít. Finance lze zároveň čerpat na cokoliv bez dokládání účelu využití.

Kontokorent je i pro studenty

Studenti bez pravidelných příjmů mají zpravidla velmi ztížený přístup k úvěrům. Dobrou zprávou proto je, že kontokorent od Air Bank mohou využívat i studenti vysokých a vyšších odborných škol. Kontokorent pro studenty umožňuje využívat až 10 000 Kč. Důvodem limitu je ochrana studentů před přílišným zadlužením a také riziko plynoucí z nepravidelných příjmů. K zřízení kontokorentu stačí pouze předložit potvrzení o studiu.

Související

Výpadek Komerční banky

Mimořádná zpráva K útokům na české banky se přihlásili proruští hackeři. Napadli i web pražské burzy

Pět velkých českých bank se dnes potýkalo s výpadky svých internetových služeb. Problémy na webu či na twitteru ohlásila hlásí Komerční banka, Česká spořitelna, ČSOB, Air Bank a Fio banka. Podle vyjádření jejich tiskových oddělení pro server EuroZprávy.cz se banky staly terčem takzvaných DDoS útoků. S podobnými problémy se v pondělí potýkala řada polských bank a úřadů, které se staly cílem proruské hackerské skupiny NoName057(16). Ta se posléze přihlásila i k útokům v Česku. Vláda ani Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost rozsáhlý kybernetický útok na přímé dotazy serveru EuroZprávy.cz nekomentovaly.

Více souvisejících

Air Bank mobily pr článek

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy