Česká rodinná společnost SIKO KOUPELNY & KUCHYNĚ vstupuje na globální trh s inovativními patentovanými technologickými novinkami

Společnost SIKO po třiceti letech své existence vstupuje s inovativními patentovanými technologickými novinkami na světový trh. Firma investovala 150 milionů korun do společnosti Swiss Aqua Technologies, a rozšířila tak své portfolio o patentované vynálezy s ekologickou přidanou hodnotou, které jsou dostupné již ve 46 zemích světa. Inovativní výrobky z nového portfolia pomáhají ušetřit jak peníze tak velké množství vody. SIKO se chystá revoluční technologie vystavovat také na EXPO 2020 v Dubaji.

Jedna z nejúspešnějších českých rodinných firem SIKO vstupuje na pole inovativních patentů a svými jedinečnými produkty ohlašuje nejnovější vstup na mezinárodní globální trh. Expanzi doprovází nastavení nové udržitelné podnikatelské filozofie, jejíž hlavním cílem je péče o kvalitu a zároveň úsporu vody. Za tímto účelem firma investovala 150 milionů Kč do společnosti Swiss Aqua Technologies se sídlem ve švýcarském Chamu. Společnost tvoří tým inženýrů a vědců pod vedením slovenského vynálezce Františka Pancuráka, zapojený do téměř dvou desetiletí výzkumu a vývoje produktů. Tímto spojením se rozšiřuje status společnosti SIKO o rozměr mezinárodní inovativní firmy, která nabízí vlastní patentované technologie, jež zpříjemňují život spotřebitelů, šetří peníze a také životní prostředí. 

„Naším cílem je přinášet vodu v co nejlepší kvalitě, stejně jako výrobky, které pomohou s její úsporou. Cesta k tomuto cíli nebyla jednoduchá. Nakonec jsme se rozhodli investovat do vlastních nápadů. Spojili jsme se s vynálezcem se slovenskými kořeny Františkem Pancurákem z firmy Swiss Aqua Technologies,“ vysvětluje Tomáš Vala, generální ředitel společnosti SIKO. „Po vstupu do této společnosti jsme  vyvinuli enormní úsilí, aby tento riskantní krok, který vyžadoval obrovskou investici, neskončil jen u skvělého nápadu, ale aby se sen podařilo zrealizovat celý – od výroby přes certifikaci až po globální obchodní úspěch,“ dodává T. Vala. Právě díky tomu jsou tyto výrobky dnes k dostání již ve 46 zemích světa a mnohé další jsou ve fázích jednání. Například na Novém Zélandu je OFS technologie již ve fázi certifikace a slibně se jeví i Tunisko.

Nejúspornější toaleta na trhu vám ušetří tisíce

Na trh byly uvedeny tři skupiny inovativních výrobků s patentovanými technologiemi OptimFlush System (úspora vody), IonPolarization System (fyzikální zlepšení kvality vody) a WaterCare System (využití vlastností vody k náhradě externích zdrojů energie jako je elektřina či baterie).

Technologie OFS (OptimFlush System) reprezentuje novou generaci úsporné toalety. Konkrétně se jedná o nejúspornější toaletu na světě, jež nešetří pouze přírodu, ale i naše peníze. Vzhledem k četnosti využívání toalet se tak každý ušetřený litr pozitivně projeví na výsledném vyúčtování a toalety SIKO se systémem OFS vám mohou ušetřit až tisíce korun ročně.

Podle statistik spláchne jedna osoba průměrně až sedmkrát denně. Čtyřčlenná domácnost tak během jediného dne spláchne osmadvacetkrát, což by při běžné spotřebě starých splachovacích systémů tvořilo celkovou spotřebu až 60 hektolitrů vody ročně. Například v České republice při průměrné aktuální ceně za vodné a stočné 93 Kč/m3 se tak výsledná částka může vyšplhat na takřka 6 tisíc Kč ročně pouze za splachování. S OFS technologií se v takovém případě dá ušetřit přes 3 tisíce Kč ročně.

„S naším OFS systémem jsme sklidili velký úspěch například na veletrhu ve Frankfurtu. Vystavovanou toaletu jsme splachovali naprosto spolehlivě s dvěma a půl litry vody a velice dobře s jedním a půl litrem. Byla to naprostá revoluce. A nutno dodat, že nejen OFS, ale i další prezentované revoluční technologie vzbudily neuvěřitelný zájem nejen zákazníků, ale i velkých výrobců sanity,“ říká Ondřej Sochor, generální ředitel Swiss Aqua Technologies.

Dalšími produkty v portfoliu patentovaných inovativních výrobků jsou IPS technologie (IonPolarization System) neboli ekologický způsob úpravy vody pomocí přírodních (fyzikálních) zákonů. V této řadě je k dostání průtoková trubka KalyxX, jež na základě galvanické úpravy vody bez použití externího zdroje účinně redukuje výskyt vodního kamene ve vodovodním potrubí až o 76 procent.  Dalším produktem s touto technologií je prací koule WashBall zajišťující lepší výsledek praní, úsporu pracího prášku a ochranu před vodním kamenem. Jeho účinnost byla otestována i v USA a nyní se objevuje v pozitivních recenzích u všech prodejců. 

WCS (WaterCare System) technologie je součástí hlavice tzv. pedikérní sprchy. Přední strana hlavice je využitelná ke klasickému sprchování, zadní strana obsahuje rotující brusný kámen a je navržena pro snadné, bezpečné a rychlé odstranění tvrdé pokožky na chodidlech, masáž či peeling.

Nová technologie se prodává již ve 46 zemích světa

Výrobky SAT se aktuálně prodávají ve 46 zemích na všech kontinentech světa. V roce 2020 byl firmou American Standard uveden produkt OptimFlush na americký trh. Největšího obratu firma dosahuje v Asii (Čína, Indie, Izrael, Thajsko nebo Irák), dále v Severní i Jižní Americe (USA, Brazílie a Mexiko) a v Evropě (vedle států EU i Balkán a Británie). Firma se zároveň snaží rozvíjet aktivity v Africe (Tunisko a Maroko), Austrálii a intenzivní jednání vede také s několika zákazníky se zájmem o spolupráci v Rusku či na Novém Zélandě. Společnost hodně pokročila i v oblasti výzkumu a vývoje a připravuje další generace všech koupelnových technologií. Na podzim 2021 SIKO plánuje OFS systém spolu s dalšími revolučními technologiemi vystavovat na veletrhu EXPO 2020 v Dubaji. Společnost je i partnerem národního pavilonu České republiky.

Ze SIKO se tak stává významný globální hráč v segmentu a začíná psát novou kapitolu svého příběhu. Během tohoto roku plánuje prodat jen v Evropě celkem 10 tisíc toalet. OFS technologie má také potenciál uspět na dalších trzích.  Cílem společnosti je, aby byl do deseti let OptimFlush System v každé druhé nově zařizované koupelně ve vyspělém světě. Vizí je uvádět další jedinečné výrobky s unikátními vlastnostmi a vybudovat firmu s distribucí po celém světě.

Související

Eurozpravy.cz

Stahování certifikátů ke covidu nefunguje, systém bude upravený večer

V současné době je problém z webového portálu stahovat certifikáty o nákaze, testu či očkování na covid-19, informovala na twitteru Chytrá karanténa. Systém bude upravený večer. Podle zjištění ČTK jsou problémy už od rána. Možnost vytvořit si na webu elektronický certifikát mají lidé od začátku června, ve středu byla přidána možnost stáhnout ho pro děti či cizince.

Více souvisejících

EZ

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy