Cleany.cz prádelna a čistírna 21. století

PR článek - On-line čistírna a prádelna Cleany.cz mění zaběhlé pořádky a učí Čechy využívat profesionální služby v oblasti čištění bytového textilu a praní prádla. Už druhým rokem si mohou obyvatelé Prahy, Ostravy, Brna a nově i Plzně a okolí objednat praní oblečení on-line. Jak celá služba funguje, prozradil spoluzakladatel a CEO Cleany.cz Hanuš Zvolský.

Cleany.cz je nový český start-up, který propojuje kamenné čistírny a prádelny s jejich zákazníky. Díky kvalitě a propracovanosti služeb tak posouvá celé jedno odvětví do 21. století.

Jak služba funguje?

Celé to funguje naprosto jednoduše, zákazník si prostřednictvím formuláře na našem webu vybere, co potřebuje vyčistit, zvolí si datum a čas vyzvednutí i doručení zásilky a počká na kurýra. Ten ve stanovenou dobu vyzvedne špinavé prádlo, odveze ho do čistírny a následně pak přiveze zpět v dohodnutý čas čisté.

Kde všude si mohou lidé nechat takto vyprat?

Momentálně fungujeme v Praze, v Ostravě, v Brně a nyní také v Plzni. Jednáme však s partnery po celé České republice a postupně plánujeme rozšířit naše služby do celé země.

Podle čeho vybíráte partnerské čistírny a prádelny?

Zakládáme si na kvalitě služeb, proto je pro nás zásadní spolupracovat pouze s kvalitními čistírnami, které splňují jejich vysoké standardy nabízených služeb a ekologického fungování. Naše partnerské prádelny a čistírny jsou členy organizace APAČ (asociace prádelen a čistíren).

Prádelny a čistírny jsou však jen jedním aspektem vašeho podnikání, dalším je dobře zvládnutá logistika.

Ano, pokročilá logistika a efektivita doručování je také velmi důležitá. Už při objednávání naši zákazníci přesně vědí, kdy k nim kurýr dorazí pro zásilku a také kdy jim ji přiveze zpět. Díky propracovanému systému jsme schopni zajistit, že v případě potřeby u vás kurýr bude už do 90 minut od objednání a většinu textilií stihne doručit vyčištěné zpět již do 24 hodin od vyzvednutí. To si pochvalují především manažeři, kteří rychle potřebují vyčistit oblek.

Kolik stojí vyprání on-line?

Ceny se v zásadě neliší od těch, které zaplatíte v kamenných čistírnách. To je způsobeno především tím, že díky našemu systému jsme schopní efektivně využívat provoz čistíren i kapacity kurýrů. Při objednávce navíc hned zákazník vidí cenu, kterou za službu zaplatí. Našim zákazníkům nabízíme i možnost registrace v Cleany Clubu, při registraci získají slevu 100 Kč na první objednávku, aby si mohli naši službu vyzkoušet.

Na trhu fungujete už druhým rokem a máte tisíce spokojených zákazníků, co podle vás stojí za rostoucí oblibou služby?

Neustále posouváme úroveň služeb na vyšší úroveň. Naše služba dnes již není jen o samotném čištění a praní, ale i o perfektním zákaznickém servisu. Lidé nám často volají a ptají se, jak mají co prát, nebo jestli jejich textilie vůbec jdou vyčistit. My se snažíme jejich problémy efektivně řešit a pomoci jim. Spokojenost našich zákazníků je na prvním místě, takže zlepšování kvality služeb je pro nás naprostou samozřejmostí.

Co všechno si u vás mohou lidé nechat vyčistit?

Kromě běžného oblečení, to jsou například závěsy, záclony, vlněné koberce, společenské šaty, svatební šaty, kožené oblečení, sportovní oblečení a mnoho dalšího. Během našeho fungování jsme zjistili, že lidé nemají chuť zjišťovat, kde jaký typ textilií čistí a za kolik. U nás zkrátka vyberou, co chtějí vyčistit a vyprat a na nás už je, abychom z našich partnerských čistíren a prádelen vybrali tu nejlepší pro daný kousek.

Zaznamenali jste odliv zákazníků během pandemie nebo vše zůstalo při starém?

Během pandemie koronaviru jsme fungovali normálně. Obsloužili jsme velké množství zákazníků, kteří nechtěli fyzicky chodit do čistírny nebo prádelny. A moc nás těší, že se k nám vrací i nyní, kdy už je nouzový stav pryč. Myslím, že je to tím, že si vyzkoušeli, jak snadné a pohodlné to je a získaný čas teď raději věnují koníčkům a rodině.

Související

Ilustrační foto

Dovolená se blíží. Kde na ni vzít, když nejsou peníze?

Letní sezóna se blíží a s ní se zvyšuje i touha po odpočinku a dobrodružství. Mnoho lidí si ale dovolenou nemůže kvůli nedostatku financí dovolit. Naštěstí existuje hodně možností, jak si užít volno naplno i s nízkým rozpočtem a jak nemilou situaci vyřešit.
Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

Více souvisejících

pr článek Cleany.cz

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 54 minutami

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Americký dolar (USD), ilustrační fotografie

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov. Takže co se vlastně děje na finančních trzích?

před 1 hodinou

před 1 hodinou

V případě, že Putin vyhraje na Ukrajině, dostane se do bezprostřední blízkosti východní hranice NATO. Což Západ považuje za vojenskou hrozbu.

Hrozivý scénář pro Evropu. Analytici ISW varují, Rusové vítězstvím na Ukrajině obsadí pohraničí NATO

Lidé, kteří nerozumí, proč je nutné, aby Ukrajina v boji s ruským agresorem zvítězila, si musí uvědomit, co se stane, pokud se Rusku podaří prolomit všechny linie v napadené zemi? Pokud by tedy Rusko dosáhlo v tomto střetu vítězství, Evropu by mohla čekat temná perspektiva. Potenciálně by to mohlo otevřít dveře pro další konflikty ve všech zemích na východní hranici NATO, včetně Slovenské republiky. Ukrajině vážně chybí zbraně a munice, a proto je nezbytná podpora ze strany Spojených států. Nicméně dodávky pomoci z Washingtonu nyní čelí vážným problémům.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

Francouzský prezident Emmanuel Macron a srbský prezident Aleksandar Vučič během společné tiskové konference před pracovní večeří v prezidentském Elysejském paláci v Paříži (Francie, 8. dubna 2024).

Rusové ztrácí nejdůležitějšího evropského spojence. Srbsko se přiklání k Západu

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Britská královská rodina, ilustrační fotografie.

Princezna Kate zůstane doma sama. William učinil zásadní rozhodnutí

Poprvé od chvíle, kdy princezna Kate v březnu odhalila diagnózu, se princ William vrátí k povinnostem člena britské královské rodiny. Informují o tom zahraniční média. Kate přitom není jediným zástupcem monarchie, který omezil veřejná vystoupení ze zdravotních důvodů. S rakovinou se potýká také král Karel III. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy