Jak poznat fake Conversky?

KOMERČNÍ ČLÁNEK (Toto je reklamní sdělení. EuroZprávy.cz nejsou jeho autorem a neovlivňují jeho obsah).

Converse boty jsou legendární a oblíbené plátěnky, které nosí celý svět. O tom nelze pochybovat. A když se stane něco oblíbeným, velmi rychle se objeví firmy, které se snaží danou věc okopírovat, popřípadě vyrábí lacinější fake věci. Bohužel, tento “trend” zasáhl i módní průmysl a ty se můžeš jednoduše stát obětí podvodu a tvoje vysněné Conversky vlastně taky. Jo, zní to dost vážně, ale ono to je vážné. Rozeberme si to hezky bod po bodu, ať už nikdy nekoupíš fake tenisky.

Fake na první pohled

Tenisky, u kterých je jasné, že jsou fakové hned na první dobrou, poznáš snadno. Velmi často mají deformované logo, špatnou velikost písma, velmi špatné zpracování - např. křivé švy nebo lepidlo všude možně, nebo zvláštně páchnou. Pokud i krabice vypadá tak, že už v ní někdo převezl více než jednu zásilku, popřípadě chybí; jedná se o indikátor, kdy by se ti v hlavě měly rozsvítit všechny červené kontrolky. Každá krabice by měla mít na sobě štítek, na kterém je místo výroby, SKU kód, čárový kód, název tenisky a údaje o velikosti.

SKU kód - řekne ti i to, co nevíš

Opravdu. SKU kód neboli “stock keeping unit” má každá teniska. Ukrývá v sobě informace o modelu nebo třeba o barevném provedení tenisky. Pokud pochybuješ o pravosti svých tenisek, vem si tenisky do svoje Conversky, podívej se na číslo na cedulce na jazyku a najdi si kód, který obsahuje čísla, popřípadě písmenka a vyhledej ho na internetu. Nic to nenašlo? Tak to je špatná zpráva, pravděpodobně nedržíš v ruce 100% originální tenisky.

Co dalšího ti může napovědět?

Další nápověda je cena. Jestli jsou tenisky až příliš levné oproti modelům, které prodávají ostatní obchodníci, jedná se o fake Conversky. Chápeme, že cenové nabídky, které na tebe vyskakují na internetu, můžou být velmi lákavé, ale za jakou cenu. Potom ti také může napovědět to, jestli se tenisky dají reklamovat, kradené produktové fotky na e-shopu nebo chybějící informace o výrobku.

Poznat nepravé tenisky je věda, proto ti doporučujeme přečíst si celý článek na blogu Footshopu, který celé bádání po fake teniskách popisuje do detailu.

Související

Ilustrační foto

Dovolená se blíží. Kde na ni vzít, když nejsou peníze?

Letní sezóna se blíží a s ní se zvyšuje i touha po odpočinku a dobrodružství. Mnoho lidí si ale dovolenou nemůže kvůli nedostatku financí dovolit. Naštěstí existuje hodně možností, jak si užít volno naplno i s nízkým rozpočtem a jak nemilou situaci vyřešit.
Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

Více souvisejících

pr článek obuv Boj proti dezinformacím a fake news

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy