Několik zmínek o sporných úpravách loterijního zákona

Komerční sdělení (EuroZprávy.cz nejsou jeho autorem a neovlivňují jeho obsah).

Loterijní zákon je třeba brát v potaz. Online kasina i klasické kamenné herny se jím musí bezesporu řídit a nemohou se na nic vymlouvat. Ostatně licenci od České národní banky získají pouze takové společnosti, které ve všech bodech vyhovují právě loterijnímu zákonu. Tak jako tak si hráči musí dát velký pozor, u které společnosti si zahrají výherní automaty, karetní hry nebo cokoli jiného.

Určitě je ideální volit licencovaného zprostředkovatele. Pokud budete hrát například loterii Korunka od Tipsportu, bát se nemusíte. V případě menších online casin je ale na místě větší obezřetnost. V loterijním zákonu se setkáváme s několika menšími pochybnostmi, na které se podíváme v následujících řádcích. Přesto o nich lze jen psát, dodržovat se vše musí naprosto přesně.

Nízký limit nejvyšší výhry

Loterijní zákon hovoří o nejvyšší možné výhře. Ta je stanovena na 500 000 korun. Lidé, již chtějí vyhrát mnohem vyšší sumy, by tak měli smůlu. Hazardní hry vždy lákaly na mnohem vyšší sumy. Otázkou zůstává kumulace jednotlivých výher. Jejich celková výše tak může jít ještě nahoru. Stejně tak zájemce moc nebaví hry, ve kterých nemůže být vypsán poněkud vyšší jackpot.   

Limitovány bývají i nejvyšší sázky

Je to tak, i když vám dá casino bonus za registraci, nebudete moci ve finále vsadit jakkoli vysokou částku. Naopak, daný provozovatel vás do jisté míry limituje. Jinak je ale možné realizovat několik různých sázek po menších sumách. Výhra pak může být i tak solidní. 

Zákaz alkoholu zdarma v kamenných kasinech

Další pozoruhodná záležitost. Jedná se o zákaz, který se většinou obchází, a to různými způsoby. Může se třeba jednat o slevu na občerstvení a podobně. Alternativ je v tomto ohledu hodně. Jinak bývají také kamenná kasina omezována z hlediska délky otvírací doby. Ta už zpravidla nebývá neomezená.

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Související

Ilustrační foto

Dovolená se blíží. Kde na ni vzít, když nejsou peníze?

Letní sezóna se blíží a s ní se zvyšuje i touha po odpočinku a dobrodružství. Mnoho lidí si ale dovolenou nemůže kvůli nedostatku financí dovolit. Naštěstí existuje hodně možností, jak si užít volno naplno i s nízkým rozpočtem a jak nemilou situaci vyřešit.
Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

Více souvisejících

pr článek sázení hazard loterie

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 25 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

včera

Ruská armáda se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy