Obývák jako z katalogu za pár kaček s inspirací kam se podíváte

Komerční sdělení (EuroZprávy.cz nejsou jeho autorem a neovlivňují jeho obsah).

Obývák jako z katalogu za pár kaček s inspirací kam se podíváte

Možná vám neuniklo, že se na sociálních sítích a v reklamách hodně objevují interiéry. Mnohdy skáče jedna reklama za druhou a množí se i soukromé účty, kde lidé plní obsah úžasnými obýváky, kuchyněmi, jídelnami a dalšími místnostmi v různých stylech… Člověku se až tají dech a říká si, tak takto bych někdy chtěl/a bydlet.

Víte, v čem spočívá to největší kouzlo? V umění poskládat různý nábytek, doplnit o vhodný kobereček, přidat úchvatnou rostlinu, pořídit novou tapetu. Hezká sedací souprava vás nemusí vůbec zruinovat.

Pravdou je, že ačkoli existuje luxusní vybavení v astronomických částkách, stále za ty nejútulnější a nejvíce vyhledávané fotografie interiérů pro inspiraci patří ty, které jsou zkrátka jen umně poskládané do lákavého celku. To znamená, že nemusí být vše od jednoho výrobce a ani to neznamená, že čím dražší, tím pěknější. Faktem je, že pokud chcete kvalitu, musíte sáhnout hlouběji do peněženky, a to nejen u nábytku.

Za kvalitu si však připlatíte

Můžete také zvolit zlatou střední cestu nebo si koupit i levnější nábytek, ale počítat s tím, že za tři roky budete pořizovat další. Protože to je cca životnost méně kvalitních sedaček. Ovšem i ty tři roky můžete mít obývací pokoj jako z katalogu. Jestliže dáte přednost kvalitě, zaplatíte o něco víc, ale stále platí, že lze skutečně za pár kaček dnes zařídit obývák jak lusk a vydrží vám potom mnohem déle.

Vedle sedací soupravy hraje svou roli i obývací stěna nebo sestava, kterou si pořídíte. Dnešní trh je tak pestrý, že nebudete vědět, kterou dřív. Vybírat můžete podle velikosti, materiálu, barvy, designu – je libo moderní, retro, severský styl, vintage nebo dokonce industriální? Při zařizování vašeho obýváku vám mohou být užitečné i aplikace na zařizování interiéru nebo právě inspirativní fotografie, kterými se internet jen hemží.

Jako další pomocník vám může posloužit i e-shop, kde hodláte nakupovat, mají fotografie interiéru s nabízeným zbožím. Lépe si tak představíte, jaká barva stěny za nábytkem, jaký přehoz, koberec či závěs, konferenční stolek a další vybavení.

Nepodceňujte drobnosti

Bezpochyby tady nejde jen o sedací soupravu a obývací stěnu, ale i typ podlahové krytiny, materiál futer, typ dveří, stínící techniku na okna (jinak působí žaluzie, jinak rolety nebo závěs). A nemalou roli hrají i doplňky, jako jsou květiny, koberečky, dekorace, přehoz na sedací soupravě, množství světla v místnosti, přítomnost zrcadla apod.

Věřte, že i takový drobný krok, jako je umístit vázu plnou čerstvých a barevných květin na stoleček, udělá s celkovou atmosférou mnoho. I když si koupíte luxusní a nákladný nábytek, který nebudete umět sladit, nedocílíte kýženého dojmu a nikdo s otevřenou pusou stát a hledět nebude. A naopak umně sladěný levnější nábytek s dalším vybavením, může udělat fantastickou atmosféru a vykouzlíte obývák snů.

Než se pustíte tedy do vybavování vašeho obývacího pokoje, projděte si inspirativní fotografie, e-shopy nejen kvůli inspirace, ale i cenám a zkuste si hrát i s různými aplikacemi na zařizování interiérů. V podstatě to není sedací souprava, se které vám spadne čelist, ale to, co jí pomůže být středem pozornosti – drobnosti, které zmiňujeme. Zajímavá tapeta, osvětlení, ležérně pohozený vlněný přehoz, kožešinka.

Mnohdy je možné vykouzlit a změnit atmosféru stávajícího obývacího pokoje právě pouze díky detailům. Na sedačku, která stále bezvadně slouží, ale vykazuje vady na kráse stačí pořídit nový elastický potah a dekorativní polštáře. Odřený konferenční stolek opatřit novou tapetou, stejně tak lze renovovat i starší komodu a třeba jen pořídit nové zajímavé křeslo, pokud se na něj najde dost místa. Pustit do místnosti více světla, přidat zeleň, pověsit zrcadlo v zajímavém rámu. Možná to nebude úplně jako z žurnálu, ale bude to vaše a určitě to vnese spoustu nové energie i radosti, a to skutečně za pár kaček.

Související

Více souvisejících

pr článek Bydlení

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Zásah záchranářů po ruských útocích na Ukrajině

Rusko podniklo masivní útok na ukrajinskou energetickou infrastrukturu

Ukrajina v noci na pátek čelila masivnímu vzdušnému útoku, při kterém protivzdušná obrana sestřelila 84 z 99 řízených střel a dronů vypálených z Ruska, uvedla ukrajinská armáda. Ze střední a západní části země hlásily poškození tepelných a vodních elektráren. Uvedl to server Ukrajinska pravda.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Petr Fiala

Čeští politici nevěří, že Putin nenapadne Česko

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek prohlásil, že nemá zájem napadnout Polsko či Česko. Čeští politici ale jeho slovům nevěří a připomínají osud Ukrajiny či někdejšího šéfa wagnerovců Jevgenije Prigožina, který zemřel za záhadných okolností při pádu letadla.

před 5 hodinami

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

včera

včera

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

včera

včera

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

včera

včera

včera

včera

včera

Na Václavském náměstí hořelo. Během rekonstrukce vzplála lepenka na střeše

Ve čtvrtek po poledni hořelo na Václavském náměstí v Praze. Ze střechy rekonstruovaného domu se valil hustý dým, který byl vidět i z jiných částí města. Hasiči zlikvidovali požár během několika desítek minut. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy