Svět trampolín: Co všechno promyslet před pořízením nové

PR článek - Víte, čím se dnes vyznačuje většina zahrad rodinných domů? S malou trochou nadsázky lze říct, že přítomností trampolíny. Tento cvičební nástroj si v posledních letech našel cestu do mnohých domácností a není se vůbec čemu divit. Skákání je jednak neskutečně zábavné a jednak také uděláte něco pro sebe. Kombinace těchto dvou zmíněných aspektů je naprosto optimální. Pořízení si konkrétního modelu ovšem není nijak jednoduché. Dbát byste měli na spousty různých důležitých kritérií. O jaké aspekty se jedná? Na to se zaměříme v následujících řádcích.

Jaký typ trampolíny volit?

V první řadě je třeba promyslet, jaký typ trampolíny zvolíte. Na trhu existují prakticky tři variace. O které se jedná?

Zahradní trampolíny

Vyrábí se z relativně měkčích materiálů a také disponují citlivějšími pružinami. Určeny jsou především pro zahradu a hobby využití. Vždy se u nich používá ochranná síť. Poměrně levně je seženete, pokud využijete slevové kódy do obchodu Marimex.

Trampolíny určená do bytu

Jsou znatelně menší než předchozí trampolíny do zahrady. Prakticky vždycky nemají žádnou ochrannou síť.

Jumping trampolíny

Jedná se o fitness modely, které se kupují v obchodech se sportovním vybavením. Mají madlo, jež bývá standardně odmontovatelné.

Akrobatické prvky raději ihned zakažte

Pokud máte pocit, že na zahradní trampolíně dokážete úplně všechno, jste na omylu. Mnozí lidé si skutečně myslí, že mohou dělat různá salta dopředu a dozadu či jiné složitější akrobatické prvky. Jsou to ostatně právě salta, která vedou k těm nejnepříjemnějším zraněním, jež se vám mohou na trampolíně přihodit. Děti si mnohdy přivodí buď zranění páteře, nebo vymknutý kotník a jiné nepříjemnosti. Skákání dětí pod dohledem rodičů se zkrátka musí stát samozřejmostí.

Na trampolíně by měl skákat pouze jeden člověk

Počítejte určitě s tím, že trampolína je určena pouze pro jednu jedinou osobu. K největšímu množství úrazů dochází tehdy, když se na trampolíně nachází větší množství dětí. Tradičně se jedná o zlomeniny, úrazy hlavy a jiné. Zakazovat dětem hromadné skákání je poměrně náročné, protože právě v něm shledávají tu největší zábavu. U mnohých modelů je dokonce označeno přesně místo nacházející se ve středu trampolíny, na němž by měla skákat konkrétní osoba.

Ochranná síť a zajištění pružin samozřejmostí

Nikdy nesmíte dopustit, aby děti skákaly na trampolíně bez ochranné sítě. Na ní stoprocentně nijak nešetřete, jelikož její zpracování musí být maximálně kvalitní. Stejně tak je zapotřebí myslet na ochranu rámu či pružin. Ty musí být pokaždé zakryté. Když by se skákající dostal mezi pružiny, hrozil by velmi nepříjemný úraz. Jinak ochranná síť musí mít také potřebnou výšku.

Kontrola trampolíny před každým skákáním

Je v podstatě nezbytná. Pružiny musí být v opravdu dobrém stavu. Pokud není některá z nich napjatá, značí to velký problém. Na obou koncích musí být zkrátka uchycené a nijak nepřerušené. Podívejte se také důkladně na to, jestli je plocha celé trampolíny ostatečně vysušená. V blízkosti samotné trampolíny by se také neměly nacházet žádné keře či stromy, případně jakékoli jiné větší předměty. Právě ony by se mohly stát příčinou nepříjemných úrazů.

Nakupujte jednoduše online

Na trampolínu nemusíte vyrazit nikam do kamenné prodejny. Stačí si sednout doma k počítači a nakoupit online. Třeba právě u zmiňovaného specialisty, společnosti Marimex. Ta nabízí k trampolínám veškeré náhradní díly a příslušenství. Trampolíny jsou v tomto eshopu k dispozici také ve spoustě zajímavých podob. Když se navíc podíváte na https://bonipo.cz, získáte výrazné slevy.

Související

Ilustrační foto

Dovolená se blíží. Kde na ni vzít, když nejsou peníze?

Letní sezóna se blíží a s ní se zvyšuje i touha po odpočinku a dobrodružství. Mnoho lidí si ale dovolenou nemůže kvůli nedostatku financí dovolit. Naštěstí existuje hodně možností, jak si užít volno naplno i s nízkým rozpočtem a jak nemilou situaci vyřešit.
Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

Více souvisejících

pr článek trampolíny

Aktuálně se děje

před 21 minutami

Vladimir Putin

Kreml jednal s Íránem. Varuje před katastrofálními následky

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý telefonicky mluvil se svým íránským protějškem Ebráhimem Raísím, kterému řekl, že další eskalace napětí na Blízkém východě může mít katastrofální následky pro celý region. Zároveň vyjádřil naději, že všechny strany projeví zdrženlivost a zabrání novému kolu konfrontace, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení Kremlu.

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Íránský útok na Izrael byl podle USA trapným neúspěchem

Masivní dronový a raketový útok Íránu na Izrael byl "velkolepým a trapným neúspěchem", uvedl v pondělí Bílý dům. S tímto prohlášením přišel den poté, co americké jednotky pomohly Izraeli sestřelit většinu raket a bezpilotních letadel vypálených Teheránem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy