Udělejte něco pro svůj vztah a vyrazte na dovolenou bez dětí! Odpočinete si vy i vaše ratolesti

PR článek (Toto je reklamní sdělení. EuroZprávy.cz nejsou jeho autorem a neovlivňují jeho obsah). Mnoho rodin tráví veškerý čas pouze společně se svými ratolestmi. Pokud si berou hlídání, tak jen za situace, kdy musí rodiče k lékaři nebo vyřídit nějaké naléhavé záležitosti. Neexistuje ale, aby si rodiče vyrazili třeba na dovolenou bez dětí. Ale proč ne? Je na tom snad něco špatného? Naopak – aby rodina dobře fungovala, musí mít pevný a láskyplný vztah především rodiče. A to se dělá dost obtížně ve chvíli, kdy jsou pořád oba zaměstnaní dětmi. Letos tedy vyrazte na dovolenou sami a oživte svůj vztah.

Dárek, který podpoří váš vztah

Slaví vaše drahá polovička narozeniny? Možná by bylo hezké darovat zásnubní prsteny s briliantem, ale my máme nápad, který se vám, jako rodičům, bude zamlouvat více. Kupte jí společnou dovolenou ve dvou a zařiďte na pár dní hlídání třeba u svých rodičů nebo přátel. Takto investované peníze se vám mnohonásobně vrátí.

Kam vyrazit?

Nemusíte jezdit daleko, abyste se v případě pohotovosti mohli rychle vrátit. My doporučujeme třeba Slovensko, kde najdete vyžití pro sportovce i milovníky přírody a historie. Můžete navštívit hotel v Jasné, kde se můžete ubytovat v srdci přírody a užít si chvíle klidu a pohody. Nebo zvolte i jakoukoliv destinaci v okolí vašeho bydliště – ale ne zas příliš blízko, aby nebylo tak snadné kontaktovat vás kdykoliv se semele i ten nejmenší problém. Svůj čas si skutečně vyhraďte pro sebe a netravte hodiny na telefonu s dětmi.

Program pro dospělé

Co jste dělali na posledních dovolených? Vsadíme se, že jste objížděli dětská hřiště, parky a atrakce a doufali, že všude bude otevřeno a že to vaše děti bude bavit. Teď máte konečně možnost vrátit se k tomu, co baví vás. Můžete vyrazit na túru do hor, ale také si klidně celý den nerušeně číst nebo se vypravit hledat do města podnik, kde nabízí nejlepší kávu. Je to jen na vás – zkuste čas využít tak, jak byste to s dětmi dělat nemohli.

Je také zcela na místě nedělat prostě nic. Pokud máte například možnost vstupu do wellness, klidně se nestyďte strávit celý den u bazénu, ve vířivce nebo v sauně a prostě relaxovat. Rodičovství je náročné a je potřeba mít prostor pro vlastní odpočinek a nabití energie do dalších týdnů a měsíců.

Odpočinkové večery

Když se zadaří a děti usnou alespoň trochu v normálním čase, rodiče už bývají často příliš vyčerpaní na to, aby se chvíli věnovali i sobě. Na dovolené ve dvou to můžete napravit. Naplánujte si klidnou večeři a pak si vezměte na pokoj láhev vína a věnujte se příjemným aktivitám, na které vám doma chybí nálada i soukromí. Mužům doporučujeme přibalit si s sebou nějaké doplňky stravy, protože by bylo dobré nemít problémy s erekcí zrovna při takovéto skvělé příležitosti. Vsadíme se, že si společné chvíle užijete víc, než si možná myslíte. Ráno vás také nikdo nebude budit skákáním po hlavě a vy se můžete k sobě přitulit a vyspávat klidně do poledne, pokud zrovna budete mít náladu.

A co děti?

Myslíte si, že jim budete na pár dní tolik chybět? Možná jste přeci jen trochu naivní. Pokud děti svěříte do rukou spolehlivé osoby, můžete si být jisti, že o ně bude perfektně postaráno a že si svůj čas bez vás maximálně užijí. Děti nejsou od určitého věku na rodičích tolik závislé, jak si často (zejména) maminky myslí. Naopak si umí užívat možností, které jim nabízí pobyt v neznámém prostředí, a většinou jsou naprosto nadšené, když mohou být na chvíli mimo váš dohled. Ztracený čas jim snadno vynahradíte například tím, že jim z dovolené přivezete nějaký suvenýr. Můžete koupit hračky pro děti a buďte si jisti, že vás rády uvidí, ale nečekejte, že po vás budou celou dobu smutnit. Navíc se jím vrátí odpočatí rodiče, kteří měli čas pracovat i na svém vztahu, a to jim prospěje ze všeho nejvíc.

Související

Ilustrační foto

Dovolená se blíží. Kde na ni vzít, když nejsou peníze?

Letní sezóna se blíží a s ní se zvyšuje i touha po odpočinku a dobrodružství. Mnoho lidí si ale dovolenou nemůže kvůli nedostatku financí dovolit. Naštěstí existuje hodně možností, jak si užít volno naplno i s nízkým rozpočtem a jak nemilou situaci vyřešit.
Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

Více souvisejících

pr článek dovolená

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 21 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

včera

Hamás zveřejnil video rukojmí, na důkaz, že přežil zranění ze 7. října

Hamás zveřejnil ve středu video izraelsko-amerického rukojmího Hershe Goldberga-Polina, což je první důkaz, že přežil, když byl 7. října těžce zraněn.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy