Zařizování interiéru vám může dát pořádně zabrat. Na co všechno se vyplatí myslet?

Zařídit si pěkný a stylový interiér znamená sladit spoustu věcí a neopomenout spoustu detailů. Jedině tak si zařídíte dům přesně podle vašich představ. Největší pozornost určitě věnujeme místnostem, kde trávíme obecně nejvíce času. Bývají to zpravidla obývací pokoje, ale samozřejmě také ložnice, kde zase potřebujeme klid a maximální komfort pro spánek. Pojďme se nyní společně podívat na to, na které prvky byste při zařizování takových interiérů rozhodně neměli zapomínat. (PR článek)

V interiéru myslete také na detaily

Pokud si zařizujete nový interiér, zpravidla chcete nové a kvalitní věci. V některých případech však můžeme chtít zachovat třeba starou sedačku, ke které máme nějaký vztah. Kromě toho starší dominantní prvky v interiérech vytváří zajímavý kontrast s modernou. V současnosti je to navíc velký trend. Stará sedací souprava však nemusí mít již ve zcela dobrém stavu třeba čalounění. Potom se vám může hodit zakoupit čalounické potřeby, kterými uděláte ze staré sedačky rázem novou. Přitom si zachová svůj původní styl. Nemusíte přitom řešit jen čalounění celé sedačky, sedáku a opěráku, ale můžete si zakoupit také:

Potahové látky Molitanové pěny

Potahovými látkami můžete snadno zakrýt staré čalounění, které už nevypadá dobře. Je to rozhodně levnější varianta než nechat udělat zcela nové čalounění původní sedačky. Pokud byste měli některé části sedačky poškozeny, lze pomocí molitanové pěny vyřešit také sedáky nebo opěráky.

Důležitou součástí interiéru je samozřejmě také nábytek. V případě, pokud si chcete zařídit interiér přesně podle vašich představ, zpravidla volíte nábytek na míru. Není to ale pouze o výběru materiálu nebo dekoru nábytku, ale je potřeba myslet také na detaily, které potom dělají výsledný dojem z celku. Určitě je tedy vhodné třeba vybrat kování na nábytek, které podtrhne celkový styl, ve kterém interiér ladíte. Můžete zvolit například takové chování, které bude v souladu s některými z dalších prvků interiéru a budou se tak vzájemně doplňovat.

Zajistěte si maximální komfort

V našem domě či bytu se samozřejmě chceme cítit příjemně. To může být v některých případech problém, pokud třeba máme potíže s hlukem. Ten může plynout v domě z patra nad námi, případně v bytových domech nás mohou obtěžovat hluční sousedi. V takových situacích se vyplatí realizovat odhlučnění, na které se bohužel často zapomíná. Přitom řešit jej dodatečně posléze zpětně, znamená zase zbytečné zásahy v interiéru. Právě proto je vhodné na to pamatovat ještě předtím, než dokončíme hrubé stavební práce.

Nezapomeňte na kvalitní spánek

Zatímco kvalitní odhlučnění nám může zajistit třeba klidný spánek v ložnici, komfort si musíme zajistit také s ohledem na to, na čem budeme spát. V tomto ohledu jsou nenahraditelné komfortní matrace, které dnes nabízejí mnoho možností. Mezi nejčastější typy matrací patří:

Pěnové matrace Taštičkové matrace

Je přitom jen na vás, kterou variantu preferujete. Každý totiž má pro kvalitní spánek trochu jiné potřeby. Všechny tyto druhy matrací jsou v rozličných provedeních, kdy můžete zakoupit třeba i zónové matrace, které zajistí optimální oporu pro každou část vašeho těla zvlášť a jsou tak vhodné při problémech s pohybovým aparátem.

Praktické a stylové doplňky

Potřebujete v létě odstínit ostré slunce? V tom případě jsou skvělým řešením rolety. Ty však nemusejí být pouze praktickým prvkem, ale také stylovým doplňkem interiéru. Toto splňují zejména látkové rolety, které mohou doslova čarovat s barvami a hrát si se stíny v místnosti. Dokáží dotvářet a změkčit interiér a můžete je použít místo fádních záclon nebo žaluzií, které má doma každý. Přitom se jednoduše ovládají a nabízejí možnost úplného zatemnění prostoru.

Související

Více souvisejících

pr článek Bydlení

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Exprezident Zeman zůstává v nemocnici. Není jasné, kdy bude z Motola propuštěn

Lékaři v pondělí zhodnotili zdravotní stav exprezidenta Miloše Zemana, který od minulého týdne leží v pražské Fakultní nemocnici Motol, kde podstoupil operaci. Podle nejnovějších informací je při vědomí a spolupracuje s lékaři na rehabilitaci po provedeném zákroku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy