Poradna

Související články:

Dovoz a vývoz zboží

Zahraniční obchod v květnu skončil v přebytku 6,3 miliardy korun

Zahraniční obchod Česka skončil v květnu podle předběžných údajů v přebytku 6,3 miliardy korun, meziročně byl tak o 6,9 miliardy korun lepší. Obchodní bilance skončila kladným výsledkem podvanácté v řadě. Informoval o tom dnes Český statistický úřad (ČSÚ).
Loni se prodalo meziročně o 50 % více elektrokol. Jak vybrat to svoje a jak pečovat o baterii?

Loni se prodalo meziročně o 50 % více elektrokol. Jak vybrat to svoje a jak pečovat o baterii?

Každé třetí kolo, které se v Česku v roce 2020 prodalo, mělo elektrický pohon. Obliba elektrokol je tak stále na vzestupu, jejich prodeje loni meziročně stouply o 50 %. Láká i vás možnost užívat si díky asistenci elektromotoru delší vyjížďky a snadněji brázdit i náročnější terén? Podívejte se, k čemu slouží jednotlivé druhy elektrokol a čím se liší. Víte, jak dlouho vám vydrží akumulátor e-kola a jak se o něj starat?
Penzijní spoření si mohou klienti nově sjednat i v internetovém bankovnictví George

Penzijní spoření si mohou klienti nově sjednat i v internetovém bankovnictví George

Pro uzavření doplňkového penzijního spoření již nemusí klienti České spořitelny kontaktovat svého bankéře osobně či telefonicky, ale mohou celý proces uzavření penzijního spoření od začátku do konce snadno provést přímo v internetovém bankovnictví George. Žádost o nové penzijní spoření uměl George již téměř rok, nicméně uzavření smlouvy musel následně klient řešit s telefonním bankéřem. Tento krok nyní odpadá a vše lze plně digitálně sjednat během pár minut přímo v Georgi.
Živnostníci mohou dnes naposledy žádat o ošetřovné za listopad

Živnostníci mohou dnes naposledy žádat o ošetřovné za listopad

Živnostníci mají dnes poslední možnost požádat o ošetřovné za listopad. Příjem žádostí končí ve 23:59. Osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ), které musely kvůli uzavření škol a sociálních zařízení omezit podnikání z důvodu péče o dítě do deseti let nebo handicapovaného člověka, mohly o ošetřovné za jedenáctý měsíc podávat žádosti od 21. prosince.
Praha

K paušální dani se dosud přihlásilo 37.493 živnostníků, termín končí dnes

K nově zavedené paušální dani se do dnešního rána přihlásilo 37.493 živnostníků. Nejvíce zájemců hlásí finanční úřad pro Prahu, a to 6946, následuje Středočeský kraj s 5252 zájemci a Jihomoravský kraj s 4114 zájemci. Informovalo o tom ministerstvo financí. Rozhodnutí o tom, že bude paušální daň využívat, musí živnostník oznámit finančnímu úřadu do dneška. Další možnost budou mít drobní podnikatelé až příští rok.
Nejčastější mýty o praní v pračce. Perte šetrně a efektivně

Nejčastější mýty o praní v pračce. Perte šetrně a efektivně

Co je těžké na praní? To si řekne každý, kdo se hlouběji nezamýšlí nad tím, jaký je správný postup této nezbytné domácí aktivity. Většina lidí vybere špinavé věci z koše na prádlo, hodí je do pračky, přidá prací prášek a zapne přednastavený program. Je však tento postup správný? Odpověď zní ne.
Prodejce burčáku, ilustrační fotografie

Chcete burčák, nebo částečně zkvašený hroznový mošt? Na tohle si dejte pozor

Na přelomu léta a podzimu se začíná burčák prodávat na každém rohu a nechybí prakticky na žádném trhu, jarmarku či podobné akci. Nabízejí ho také vinárny a další kamenné provozovny. Prodávat se smí od počátku srpna do 30. listopadu. Ne vždy jde ale o pravý nefalšovaný burčák. Na co si dát při nákupu burčáku pozor?
maledivy

Maledivy jsou rájem na zemi. Prožijte dovolenou daleko od všeho a od všech

Toužíte se ráno probudit s výhledem na oceán? Skočit z terasy rovnou do vody? Odpočívat v houpací síti mezi palmami? Pozorovat exotické rybky pod mořskou hladinou? Popíjet drinky daleko od domova a nic neřešit? Pak nejspíš hledáte skutečný ráj na zemi, a my víme, kde ho hledat. Na Maledivách. (PR článek)
5 důležitých kroků při vyřizování hotovostní půjčky

5 důležitých kroků při vyřizování hotovostní půjčky

Pokud si chcete vzít půjčku v hotovosti, takzvaně na ruku, potom ji musíte sjednat buď přímo na pobočce finanční instituce, která vám peníze rovnou předá, nebo online. Po schválení půjčky následně obdržíte peníze na ruku od zástupce konkrétní společnosti, s níž jste si půjčku sjednali. Víte, na co si dát pozor? (PR sdělení)
Ropovod

Do Česka neteče ropovodem Družba žádná ropa, Rusko slibuje nápravu

Do Česka aktuálně ropovodem Družba neteče žádná ropa kvůli jejímu znečištění organickým chloridem. ČTK to dnes řekl předseda Správy státních hmotných rezerv (SSHR) Pavel Švagr. Litvínovská rafinerie, která patří petrochemickému holdingu Unipetrol, má podle Švagra zásoby komodity přibližně na sedm dnů. Situaci označil za vážnou a komplikovanou. Unipetrol podle něj odmítl kontaminovanou ropu přijmout z logických důvodů, protože je v rafinerii nezpracovatelná. Znečištěná ropa by mohla poškodit zařízení rafinerie. Podle ruské vlády by měla nová čistá ropa dotéct na hranici s Běloruskem už v pondělí. Ropa z Ruska do Česka ale teče několik dnů, není tedy jasné, zda budou zásoby Unipetrolu stačit.
Dívku bolelo oko. To, co v něm našla, ji málem porazilo

Typy rámů dioptrických brýlí: Jak vybrat ten správný

PR článek - Přišli jste z kontroly u očního specialisty a byly vám předepsány brýle. Pro člověka, který brýle nikdy nenosil, je to poměrně nepříjemná zpráva. Když se ale podíváte na trh, zjistíte, že nebude nejmenší problém vybrat brýle, které vám budou dokonale sedět.
Jak zvýšit své šance na uzavření výhodného obchodu

Jak zvýšit své šance na uzavření výhodného obchodu

PR článek - Uzavření oboustranně výhodného obchodu podmiňuje celá řada faktorů. Každý obchodník potřebuje ovládnout nezbytné komunikační a další techniky, k nimž patří čtení neverbálních signálů, umění aktivního naslouchání a sdělování, efektivní zvládání námitek, prezentace řešení a nakonec sjednání dohody.
Firmy, ilustrační foto

Srovnat půjčky se vyplatí. Ušetřit můžete tisíce

Dostali jste se do tíživé finanční situace a potřebujete půjčku. Situace, za kterou se rozhodně není důvod stydět. S půjčkou má totiž zkušenost zhruba každý druhý Čech. Většina z nás ovšem dělá jednu zásadní chybu. A tou je, že půjčky mezi sebou neporovnáváme. (PR článek)

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 50 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy