Poradna

Související články:

Firmy, ilustrační foto

Chcete zefektivnit fungování vaší firmy?

Aby firma fungovala, je třeba, aby byla efektivní. Aby vše šlapalo v podstatě tak, jak šlapat má. Pokud i vy podnikáte a chcete se zlepšit, je možností více než dost. Společně se podíváme na několik hlavních, které vám zcela určitě pomohou v tom, jak svou firmu zlepšit v mnoha ohledech.
Energetika, ilustrační fotografie

Češi nemění dodavatele energií. Důvody jsou strach, neznalost a lenost

Praha - 77 % českých spotřebitelů v posledních třech letech nezměnilo dodavatele elektřiny či plynu. K hlavním důvodům přitom u poloviny z nich patří strach, neznalost nebo lenost. Pouze pětina z těch, kdo dodavatele nemění, je přesvědčena, že má se stávajícím dodavatelem výhodnou smlouvu. Informuje ve své zprávě dTest.
Vánoce

Kdy nakoupit na internetu nejpozději před Ježíškem?

Praha - Jaký je nejzazší termín, do kdy na internetu objednávat vánoční dárky tak, aby dorazily pod stromeček? Doručení do Vánoc při objednání v pondělí 19. prosince garantuje devět z deseti e-shopů. Vyplývá to z údajů nákupního portálu Heureka.cz a e-shopů zapojených do služby Garance dodání do Vánoc.
Lidé, ilustrační fotografie

Češi bojují s časem a pozdními příchody

Praha - Celá polovina Čechů přiznává zásadní problémy s dochvilností. Vyplývá to z průzkumu na reprezentativním vzorku populace ČR pro společnost Uber. Zajímavé přitom je, že zatímco vlastní zpoždění připouští již zmíněných 50 % populace, až 85 % Čechů paradoxně tvrdí, že musí na svůj protějšek při schůzkách pravidelně čekat – a to až 10 minut. Meškající se přitom nejčastěji vymlouvají na veřejnou dopravu, dopravní problémy a komplikované parkování. Pro snadnější plánování času proto Uber spustil novinku – umožňující naplánovat si jízdy s předstihem 30 minut až 30 dní. Extra jistotu „dorazit včas“ přitom Češi nejčastěji požadují před pracovním pohovorem nebo odletem/odjezdem letadla, vlaku nebo autobusu. Překvapivě pozdní příchody Čechům tolik nevadí v případě návštěvy u lékaře nebo rande.
Firmy, ilustrační foto

Jak odstartovat úspěšné podnikání?

Praha - Podnikáte a potřebujete se nenásilnou, trvalou a důvěryhodnou formou dostat do povědomí svých zákazníků? Potom byste měli ke svému prospěchu využít různé prostředky, které se nabízejí. Internet a jeho možnosti jsou velice široké, proto se nebraňte způsobům, s jejichž pomocí získáte nové zákazníky.
Ilustrační fotografie

Binární opce: životní šance nebo podvod?

Praha - Práce online z pohodlí domova. Vysoce nadprůměrné zisky a minimum úsilí. Kladné i negativní ohlasy a mnoho nezodpovězených otázek. Jaké jsou binární opce ve skutečnosti. Jedná se o životní příležitost nebo o podvod?
Peníze CZK, ilustrační fotografie

Poslední prázdniny: Pohlídejte si při vstupu do světa dospělých zdravotní pojištění

Praha - Letní prázdniny už jsou za svou polovinou a řada mladých lidí – hlavně absolventů středních, vyšších odborných i vysokých škol – si užívá poslední delší volno v životě před důchodem. Se vstupem do světa dospělých na ně ale čeká řada otázek, na něž budou muset rychle nalézt odpověď. Jednou z těch nejdůležitějších po ukončení školy je, jak dlouho za ně ještě stát bude platit zdravotní pojištění.
Dominikánská republika, ilustrační fotografie

Období dovolených je v plném proudu. Na co si dát pozor?

Praha - Letní dovolená pro dospělé a prázdniny pro děti, to jsou období, na které se všichni celý rok těšíme. Podle ankety ČSOB se na dovolenou v létě chystá 84 % dotázaných, přičemž necelá polovina z nich ji chce trávit v České republice. Zbývající část (16 %) uvedla, že dovolenou neplánuje vůbec, a to z důvodu velkého pracovního vytížení či nedostatku financí.
Cyklostezky

Plánujete dovolenou na kole? Myslete na zabezpečení v případě nehody

Praha - Mnoho z nás si na cestu na dovolenou přibalí také jízdní kolo. Cyklojízda je zdravá a šetří životní prostředí, má však i své stinné stránky. Podle statistik Policie ČR bylo v minulém roce 2 678 nehod zaviněno řidiči nemotorových vozidel, tedy zejména cyklisty, a zahynulo při nich 33 osob. Cyklisté však, na rozdíl od řidičů aut, které jistí povinné ručení, většinou nejsou pojištěni. Proto pokud způsobí na kole dopravní nehodu, musí kromě pokuty uhradit také všechny škody, ke kterým následkem jejich jednání došlo. Patříte-li mezi milovníky jízdy na kole, je na místě zvážit, jak se proti nečekaným karambolům chránit. Řešením může být pojištění odpovědnosti, to vás bude jistit i v dalších nemilých situacích všedních dní.
Investujte konzervativně. Tipy, kam vložit peníze a nespálit se

Investujte konzervativně. Tipy, kam vložit peníze a nespálit se

Praha - Úrokové sazby na běžných účtech v bankách padají k nule a Češi se začínají poohlížet po možnostech, jak své peníze zhodnotit jinde. Často mají podmínku, aby šlo o investici téměř bez rizika. Existují takové? Ano, jen člověk nemůže počítat s pohádkovými zisky přes noc. To totiž slibují zpravidla jen vysoce rizikové investice. A stejně tak by investor neměl počítat ani s tím, že se sveze na vlně již probíhajícího dlouhodobého růstu.
Dovolená, ilustrační fotografie

Tipy co dělat, aby se dovolená zbytečně neprodražila

Praha - Začíná sezóna prázdninových dovolených. Co dělat, aby po finanční stránce nedošlo k žádným zádrhelům a člověk nemusel platit víc, než je potřeba? Určitě přijde vhod menší předcestovní příprava. „Rozhodně se vyplatí neřešit věci na poslední chvíli ale udělat si čas a porozhlédnout se po výhodnějších cenách. Dají se díky tomu ušetřit slušné peníze, ať už třeba při výměně peněz na správném místě, výhodně sjednanému pojištění, které skutečně kryje možná rizika, nebo využití internetových srovnávačů cen hotelů a letenek,“ říká Martin Kýjonka, analytik společnosti Broker Trust.
Daně, ilustrační fotografie

Podává vám přiznání daňový poradce? Pohlídejte si, kdo nese odpovědnost za případné chyby

Praha - Datum pro podání daňového přiznání je termín, na který se plátci daně obecně netěší. S nezbytným byrokratickým úkonem nám však může pomoci poradce a výrazně nám ušetřit čas, námahu i případné chyby. Povinnost podání daňového přiznání se dotýká každého, kdo měl v minulém roce příjmy vyšší než 15 tisíc korun. Poplatníci měli svá daňová přiznání doručit na finanční úřad 1. dubna 2016, řada z nich však využila možnosti druhého termínu, který se již kvapem přiblížil, a sice 1. července.
Bydlení, ilustrační fotografie

7 rad, jak ochladit dům v tropických dnech a ušetřit

Praha - Také v létě můžeme ušetřit značné finanční částky za elektřinu. Náklady naopak rostou při neefektivním provozu lednice i přílišném používání klimatizace pro ochlazení domu. Vyzkoušejte následující tipy na úspory energií a užijte si léto bez starostí a zbytečných výdajů navíc.
Moderní interiér

Absurdity v pojištění: Některé situace by člověk opravdu nečekal

Praha - Máte pojištění odpovědnosti a myslíte si, že když vytopíte sousedy, uhradí škodu pojišťovna? Můžete si mýlit. Záleží totiž, jak k úniku vody dojde. Pojišťovny rozlišují například mezi tím, jestli vám jednoduše jen přeteče vana, nebo třeba praskne trubka ve zdi. Ačkoliv je výsledek stejný – naštvaní sousedi a škody a za tisíce – na každou z nehod se vztahuje jiné pojištění.
Maturita a daňové zvýhodnění

Maturita a daňové zvýhodnění

Praha - Daňové zvýhodnění na děti uplatňuje vždy jeden z rodičů. Zaměstnanec tak činí měsíčně při výpočtu čisté mzdy, živnostník vedoucí daňovou evidenci pak jednou za rok v daňovém přiznání. Za jaké měsíce se uplatňuje daňové zvýhodnění na maturanta?

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dominik Feri

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

včera

Pavel navrhl dva kandidáty na ústavní soudce, je mezi nimi Jiří Přibáň

Prezident Petr Pavel v pondělí navrhl další dva kandidáty na ústavní soudce, kterými jsou Jiří Příbáň a Tomáš Langášek. Pavel už od loňského nástupu do funkce hlavy státu jmenoval celkem osm nových členů Ústavního soudu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy