Poradna

Související články:

Firmy, ilustrační foto

Nemocenská pro živnostníky? Tři možnosti, jak se pojistit

Praha - Podobně jako v mnoha dalších oblastech, i v případě nemoci se musejí živnostníci spoléhat sami na sebe, aby si kompenzovali výpadek pravidelných příjmů. Na rozdíl od zaměstnanců nemohou automaticky počítat s žádnou nemocenskou podporou vyplácenou zaměstnavatelem a později státem. OSVČ mají v podstatě tři možnosti, co podniknout, aby nezůstaly bez prostředků, když jim nemoc, obzvlášť ta dlouhodobá, nedovolí pracovat. Každá z variant předpokládá, že začnou jednat v předstihu ještě dříve, než onemocní.
Egypt, ilustrační fotografie

Jaká je bezpečností situace v nejoblíbenějších destinacích?

Praha - ERV Evropská pojišťovna před začátkem letní sezóny zanalyzovala na základě informací ze sítě svých Euro-Center, zastupitelských úřadů a centrál cestovního ruchu bezpečností rizika v Egyptě, Tunisku, Turecku a Řecku. Průvodce bezpečnou dovolenou dává Čechům přehled o aktuální situaci a opatřeních v turisticky nejvyhledávanějších destinacích. I přes teroristické útoky totiž čeští turisté do těchto míst jezdí, i když v menší míře než v minulých letech.
Egypt, ilustrační fotografie

Bez cestovního pojištění se poklidná dovolená může změnit v adrenalinový zážitek. Jak se orientovat při jeho výběru?

Praha - Při plánování dovolené jsme rok od roku poučenější. „Většina českých turistů cestujících do zahraničí už bere sjednání cestovního pojištění jako samozřejmost a uvědomuje si, že by nečekané zdravotní komplikace mohly jejich dovolenou nepříjemně prodražit,“ uvádí Jan Vlček, obchodní ředitel Slavia pojišťovny. Navíc mnozí cestovatelé už byli nuceni v cizině vyhledat lékařské ošetření, takže si výhody cestovního pojištění měli možnost vyzkoušet na vlastní kůži.
Jaro je obdobím eurovíkendů. Kam vyrazit a na co dát pozor?

Jaro je obdobím eurovíkendů. Kam vyrazit a na co dát pozor?

Praha - S příchodem jara vyráží řada Čechů na krátkodobé zájezdy do zahraničí. Vzhledem k aktuální bezpečností situaci volí cestu autem do sousedních zemí České republiky. Zvýšený zájem je zejména o Slovensko. Podle MMR vloni Slovensko navštívilo 20 % Čechů.
Telefon, ilustrační fotografování

Kolik nás stojí volání na „osmičky“?

Praha - Když telefonní linka začíná osmičkou, máme pocit, že je zadarmo. Chcete po telefonu reklamovat fakturu za plyn, ohlásit pojistnou událost nebo získat informace o produktech své banky? Pozor, zadarmo to nebude, bezplatné je pouze předčíslí 800! Informuje dTest.
Lidé, ilustrační fotografie

Nezaměstnanost se nemění, tvrdí analytici

Praha - Nezaměstnanost v listopadu zůstala podle odhadů většiny analytiků oslovených ČTK na říjnových hodnotách, tedy na pomezí 7,1 procenta. V listopadu přitom podle ekonomů nezaměstnanost většinou roste kvůli ukončování sezónních prací.
Podnikejte podle svých představ

Podnikejte podle svých představ

PR článek - Tato výdělečná činnost není vhodná pro každého. Vyžaduje hodně tvrdé práce a množství hodin strávených v kanceláří, či za počítačem.
Ilustrační foto

Podvodníci vám takto mohou ukrást nemovitost

Praha – Přestože nový občanský zákoník ukládá povinnost Katastrálnímu úřadu zaslat majiteli dopis při podání i provedení vkladu do katastru nemovitostí, majitelé se cítit bezpečně nemohou. Spoléhat se pouze na to, že v případě změny přijde dopis, není dostatečná ochrana majetku. Pokud někdo chce ukrást nemovitost, falšuje plné moci a notářské ověření podpisů, nemá problém zařídit si přesměrování pošty tak, aby zmíněný dopis vyzvedl sám.
Obchodní domy, ilustrační fotografie

Jak ušetřit při nakupování v supermarketech?

Praha - Pravidelné nákupy, to známe všichni. Věci v košíku se hromadí a u pokladny přijde šok. Zase to stojí daleko více, než jsme původně počítali. Můžou za to fígle obchodních řetězců…
Moderní interiér

Bydlení nás stojí hodně

Praha - Přemýšleli jste už nejednou nad náklady na bydlení? Pak určitě víte, že značná část jde především na elektřinu, teplo a vodu. Tyto paušální výdaje není snadné ovlivnit natolik, aby Vám každý měsíc zůstávalo pár korun.
Podnikejte ve výrobní oblasti

Podnikejte ve výrobní oblasti

Praha - V posledním období se podnikání daří, avšak mnoho firem je zaměřených na obchod, internet a služby. Tyto jsou většinou malé, a tedy i pokud jsou v našem okolí, hodně o nich nevíme.
Všeobecná zdravotní pojišťovna

VZP dá dětem 1.000 korun! Co musíte udělat?

Praha - Až tisícovku mohou ušetřit rodiče dětí, které jsou pojištěné u VZP a o prázdninách se chystají na tábor, kde budou mít dostatek pohybu. Nabídka se přitom týká i těch rodičů, kteří už za tábor zaplatili kdykoliv od začátku letošního roku. VZP tím chce podpořit děti ve zdravém životním stylu, ke kterému pravidelný pohyb bezpochyby patří, informoval mluvčí pojišťovny Oldřich Tichý.
Šílená vedra: Firmy jsou povinné podávat zaměstnancům tekutiny

Šílená vedra: Firmy jsou povinné podávat zaměstnancům tekutiny

Praha - Stále více společností v České republice zajišťuje svým zaměstnancům pitný režim pomocí balených neperlivých vod či tekutin v plastových barelech. Náklady na zajištění pitné vody touto formou totiž přináší zaměstnavatelům kromě splnění zákonné povinnosti i značné daňové úlevy. Podle odborníků tak může středně velká firma ušetřit za rok až 30 000 korun.
Povodně červen 2013 - Nábřežní ulice Na Františku je od pondělní noci pro vozidla uzavřena

Lidé, kteří se kvůli povodni nedostanou do práce, mají nárok na volno

Praha - Povodeň často znamená, že se lidé nedostanou do práce. Dochází k přerušení dopravního provozu, je třeba uklidit následky velké vody a vyřídit si osobní věci, které souvisejí s poškozením majetku - například musí jednat s pojišťovnou. Na tyto situace pamatuje zákon. Chrání zaměstnance i zaměstnavatele.

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy