Poradna

Související články:

Ilustrační fotografie

Plaťte pomocí nálepky! Bez hotovosti i bez karty

Praha - Zákazníci mohou k placení v obchodech využívat zcela nový způsob - nepotřebují hotovost, kartu ani mobilní telefon - stačí jim pouze speciální nálepka s technologií PayPass. V říjnu ji začne vydávat Citibank a umožní tak svým klientům bezkontaktní platby. Informuje o tom ČTK.
Ilustrační fotografie

Výrazně zdraží nájemné v obecních bytech: Víme kde!

Praha - Řada měst a obcí se od příštího roku rozhodla zdražit bydlení v obecních bytech. Nájemné poroste jak v Praze, Brně, Olomouci či Plzni, tak i v mnoha menších městech. Chcete vědět o kolik a kde? Informuje o tom Aktuálně.cz.
Ilustrační fotografie

Neplaťte za SIPO! Čtěte jak na to

Praha - Česká pošta od října zpoplatňuje zasílání výpisů SIPO, které dosud byly zadarmo. Poplatkům se však můžete snadno vyhnout, i když zasílání samotného rozpisu bezhotovostní platby zrušit nelze. Informuje o tom iDNES.cz.
Ilustrační fotografie

Ceny bytů klesnou už jen nepatrně, trh se obrací

Praha - Ceny bytů v posledních třech letech padaly a dolů je tlačil i nezájem Čechů - jen v Praze je volných několik tisíc nových bytů, některé jsou v nabídce již několik let. Díky zlevnění úvěrů na bydlení se tak zvyšuje finanční dostupnost bydlení, ale jak to bude dál? Zvýší se opět ceny?
Ilustrační fotografie

Koupit státní dluhopisy: Vyplatí se to?

Praha - Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) ve čtvrtek veřejnosti představil možnost investování do státních dluhopisů. Ale podle odborníků to zase tak výhodné nebude - spíš naopak. Informuje o tom TÝDEN.cz.
Ilustrační fotografie

Dlužíte 1 korunu? Exekutor po vás bude chtít 18 tisíc!

Praha - Stačí, abyste nezaplatili dluh ve výši 1 koruny, a brzy můžete mít doma exekutora, který po vás bude chtít splatit víc než 18 tisíc. Všichni dlužníci si nyní díky novému nástroji společnosti Člověk v tísni mohou spočítat, jak jim naroste jejich dluh. Informuje o tom Aktuálně.cz.
Kellnerova banka odtajnila ceník: je dražší, než se čekalo

Kellnerova banka odtajnila ceník: je dražší, než se čekalo

Praha - Na veřejnost unikl ceník nové Air Bank, jíž v Česku hodlá otevřít skupina PPF miliardáře Petra Kellnera. Oproti slibům se zdá, že bude mnohem dražší a v mnohém nebude ani výhodnější než konkurenční banky. Oficiální ceník Kellner představí ve středu, ale lišit se zřejmě příliš nebude. Informuje o tom Aktuálně.cz
Ilustrační fotografie

POZOR: Sleva 1 200 korun za elektřinu? Má to háček

Praha - Nabídka, která v těchto dnech chodí statisícům Pražanů do poštovních schránek, vypadá více než lákavě. Pražská energetika (PRE) jim nabízí výrazné slevy, které ale nejsou zase tak výhodné. Kromě skrytého rizika, které v nich je, nejsou výhodné ani ve srovnání s konkurencí. Informuje o tom server Měšec.cz.
Ilustrační fotografie

Banky "okrádají" lidi o peníze! Co musíte změnit?

Praha - Více než čtyři pětiny obyvatel používají ke spoření běžný bankovní účet, který jim jen požírá peníze. Úroky jsou tak minimální, že nepokryjí ani inflaci. Přitom peníze vám mohou vydělávat, i když leží na účtě. Informuje o tom Aktuálně.cz.
Ilustrační fotografie

Jak vyděláte i v době krize?

Praha - Dramatické propady burz, které se nečekaně odehrály v minulých dnech, nadělaly mnohým investorům vrásky na čele. Ale jiní na nich vydělali velké peníze. Podobně jako na celé krizi, která podrazila nohy i několika nezničitelným bankám. Informují o tom Lidové noviny.
Ilustrační fotografie

Pět fint, kterými vás odírají mobilní operátoři

Praha - Ceny, jež si účtují čeští mobilní operátoři, jsou jedny z nejvyšších v Evropě. Navíc zákazníky mnohdy odírají o peníze různými nečistými triky, proti nimž jste téměř bezmocní. Informují o tom Lidové noviny.
Ilustrační fotografie

POZOR na poškozené bankovky! Které od vás nevezmou a co s nimi?

Praha - Zřejmě každému se už dostala do ruky bankovka s utrženým růžkem, ošoupaná nebo dokonce počmáraná. Ale víte, které od vás musí obchodníci ještě vzít a za které můžete žádat náhradu? Pravidla se od července změnila. Informuje o tom server Peníze.cz.
Ilustrační fotografie

Připravte si peněženky. Co se od 1. srpna změní?

Praha - Druhý prázdninový měsíc přináší řadu změn - a ne všechny jsou příjemné. Zdraží například auta, některé banky mění poplatky. A velké změny čekají řidiče. Mnohdy si budete muset sáhnout hlouběji do peněženek. Informuje o tom Aktuálně.cz.
Ilustrační fotografie

Investovat je snadné. Jak můžete vydělat?

Praha - Investování je jednodušší než si myslíte a nepotřebujete k němu žádné zvláštní znalosti ani miliony. Jak vydělat, radí v osmi snadných krocích server Peníze.cz.
Ilustrační fotografie

Ušetřete až tisíce korun ročně! Jak?

Praha - Vláda plánuje zvyšovat DPH, zdražují se běžné věci i energie. Přesto můžete ušetřit až několik tisíc korun ročně. A je to snadnější, než si myslíte. Informuje o tom Aktuálně.cz.

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Izraelská armáda se chystá na evakuaci Rafáhu před plánovanou vojenskou ofenzívou

V období sílícího napětí mezi Izraelem a Íránem se izraelská armáda chystá na evakuaci palestinských civilistů z Rafáhu před plánovanou pozemní vojenskou ofenzívou do tohoto nejjižnějšího města v Pásmu Gazy. Informuje o tom deník The Wall Street Journal (WSJ).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy