Co vše je možné na internetu porovnat? Půjčka, tarif, plyn, mobil, lednička, kabát, ...

Nač kupovat zajíce v pytli, když dnes si lze vše snadno ověřit. Na internetu stačí pár kliků a ihned zjistíte mnohé o daném produktu či službě, dokonce i to, zda ji nějaký jiný obchodník nenabízí levněji. Důležité jen je nesrovnávat jablka s hruškami. Co vše je možné v online světě porovnat?

Ne nadarmo se říká: „Když dva dělají totéž, není to totéž.“ Proto dnes na internetu srovnáte téměř cokoliv, ať už se to týká ceny, základních parametrů, vzhledu nebo poskytovaných služeb.

Vyznat v ceníkách a tarifech je mnohdy nemožné

I přestože první volba bývá občas správná, není tomu vždy pravda, naopak jsou situace, kdy se nemusí zbrklé rozhodnutí vyplatit. Pokud se tak rozhodujete o sjednání nové služby na několik let, nenechte se uchlácholit prvním obchodníkem s deštěm, raději vezměte celou situaci do svých rukou.

Nebojte se před podepsáním smlouvy porovnat půjčky, bankovní účty, spoření nebo pojištění. Finanční služby jsou náročnou disciplínou, ve které se není lehké vyznat, díky online srovnávači tak získáte alespoň malý přehled o aktuálně nejvýhodnějších produktech.

Kromě toho, že najít nejvýhodnější spořicí účet je celkem běh na dlouhou trať, snadné to není ani při výběru mobilního tarifu, satelitní televize nebo internetového připojení. I toto jsou služby, které se mohou výrazně lišit. To, co u jednoho poskytovatele je nutné připlácet, máte u jiného v balíčku, proto kromě ceny se zaměřte i na konkrétní nabídku služeb.

A zapomínat bychom neměli ani na energie. Srovnat ceny plynu a elektřiny je doslova úkol pro fajnšmekry, kteří si libují ve změti čísel. Ceníky a tarify jednotlivých společností jsou natolik nepřehledné, že se v nich sotva vyznají jejich operátoři na infolinkách.

Mnohdy zboží za danou cenu nestojí. Jak to zjistit?

Kromě služeb využijte internetové srovnávače i k výběru vhodného zboží. Ano, při koupi rohlíku nejspíš nebudete potřebovat žádnou pomoc, avšak při pořízení mobilního telefonu, televize, pračky, ledničky, nového nábytku, zahradního náčiní, oblečení či kosmetiky a drogerie se porovnání a nějaká ta rada jistě hodí.

Online porovnávač zboží vám nejenže nabídne přehled produktů od nejlevnějšího po nejdražší, ale zároveň vám pomůže i s posouzením parametrů a nabídne také uživatelské recenze. A ty jsou velmi často tím nejcennějším, co se vám při koupi jakéhokoliv zboží může dostat do rukou.

Možná zjistíte, že vámi vybraná televize za tu cenu nestojí, že vámi vysněný kabát není z materiálu, ze kterého jste předpokládali, nebo že vámi zvolená lednička nesplňuje všechny parametry, co od ní očekáváte.

Dojít nakoupit potraviny do obchodu je ještě poměrně snadnou disciplínou, avšak vybrat v tom nepřeberném množství cokoliv jiného, co zrovna potřebujete, je čím dál těžší. Neriskujte tak, že budete nespokojeni, a využijte chytré online srovnávače.

Související

Ilustrační fotografie. Komentář

Kdo nepatří do moderního světa? Obchodník, který odmítá platby kartou

Jedno ‒ jak se rádo říká ‒ z nesmrtelných přísloví praví: Vše, co v životě potřebujeme, lze koupit za nepatrný peníz, jen zbytečnosti jsou drahé. A tohle platí víc než dost i v tom, proč se znovu a znovu objevuje pro některé „neskutečný“ problém, totiž, proč se nedá všude zaplatit kartou a zda by takové „technické“ problémy měla řešit ústava, nebo by se podobné záležitosti podrobily nějakému zákonu. A to si někdo neustále stěžuje, jaká je v téhle zemi často až šílená regulace.

Více souvisejících

finance pr článek

Aktuálně se děje

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

včera

včera

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

včera

včera

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy