Světová ekonomika

Související články:

Christine Lagarderová

MMF by mohl nadále půjčovat Ukrajině

Washington - Mezinárodní měnový fond by mohl pokračovat v půjčování peněz Ukrajině, i když nebude schopna splácet dluh. Uvedla to dnes výkonná ředitelka MMF Christine Lagardeová.
Americký dolar

Rusko a Brazílie brzdí světovou ekonomiku, prognóza se mění

Washinton - Odhady vývoje ekonomiky byly velmi optimistické, krize měla být zažehnána. Skutečnost je ale trochu jiná. Světová banka (SB) dnes snížila odhad letošního růstu světového hospodářství na 2,8 procenta. Ještě v lednu počítala s tříprocentním růstem.
Ilustrační foto

Přestaneme splácet, varuje Ukrajina

Washington - Kyjev by mohl během několika týdnů přestat splácet peníze držitelům ukrajinských státních dluhopisů. Záleží na tom, jestli se nedohodnou na restrukturalizaci dluhu. Podle listu Financial Times to uvedla ukrajinská ministryně financí Natalija Jarešková.
Americký dolar (USD)

Americká ekonomika na jaře mírně rostla

Washington - Ekonomika Spojených států na jaře rostla mírným tempem, podporovaly ji stoupající výdaje spotřebitelů na automobily a další zboží. Uvedla to dnes americká centrální banka (Fed).
Logo společnosti Google

Google začal investovat do mobilních reklam

Praha - Google v dubnu změnil algoritmus zobrazování stránek. Nyní se na prvních organických pozicích ukazují jen weby, které jsou přizpůsobeny přenosným zařízením. Podle testu, který Google provedl v deseti zemích včetně US a Japonska, je více než polovina vyhledávání prováděna prostřednictvím mobilních zařízení. Poprvé v historii uživatelé vyhledávají častěji z tabletů a telefonů než z klasických počítačů. Google nyní investuje do vývoje mobilních reklam, které se snaží vylepšit pomocí aplikace Google Express.
Ilustrační fotografie

Stojí americká ekonomika před silným propadem?

Washington - Poklidné obchodování v průběhu minulého týdne narušila páteční US makrodata. Index spotřebitelských cen CPI měřící inflaci v dubnu vzrostl více, než se očekávalo. Hlavní CPI bez vlivu potravin a energií v dubnu vzrostl o 0,3 % z březnových 0,2 %.
Vybroušený diamant

IGI certifikoval rekordní uměle vyrobený diamant

Hongkong - Mezinárodní gemologický institut (IGI) v Hongkongu certifikoval rekordní, světově největší, uměle vyrobený bezbarvý diamant IGI v Hongkongu oznámil, že tento týden certifikoval pravděpodobně největší bezbarvý diamant, který byl vyroben metodou vysokého tlaku při vysokých teplotách (HPHT), o hmotnosti 10,02 karátů, s čtvercovým smaragdovým brusem.
Ilustrační foto

Česko si polepšilo v žebříčku konkurenceschopnosti

Lausanne (Švýcarsko) - Česká republika si druhý rok za sebou polepšila v žebříčku konkurenceschopnosti, který sestavuje švýcarský institut IMD. Posunula se o čtyři příčky na 29. místo a dostala se mezi první polovinu srovnávaných zemí.
Ilustrační foto

Nejsme lháři. Výrobci cigaret částečně uspěli ve sporu o účincích kouření

Washington - Dlouholetá právní bitva v USA skončila částečným úspěchem pro tabákové firmy. Ty podle verdiktu odvolacího soudu sice musí informovat spotřebitele, že cigarety byly vymyšleny tak, aby zvyšovaly návykovost, ale nikoli o tom, že firmy lhaly o rizicích spojených s kouřením. Případ se tak nyní vrací k nižšímu soudu k dalšímu projednání.
Americký dolar (USD)

Obří pokuty. Banky zaplatí miliardy dolarů

Washington/New York/Londýn - Pětice velkých mezinárodních bank zaplatí americkým a britským úřadům pokutu v celkové výši zhruba 5,7 miliardy dolarů (asi 140 miliard Kč). Banky tak ukončí trestní vyšetřování, které proti nim kvůli manipulacím na devizovém trhu vedla americká vláda.
Si Ťin-pching, čínský prezident

Rusko a Čína podepsaly sérii obchodních dohod

Moskva - Čínský prezident Si Ťin-pching se v Rusku zúčastní připomínkových akcí u příležitosti 70. výročí konce druhé světové války. Moskva a Peking při té příležitosti podepsaly několik důležitých smluv.
Ilustrační foto

Pákistán chce svůj byznys cílit na ČR

Karáčí/Praha - Pákistán se musí víc zaměřit na obchod se zeměmi střední Evropy, jako je Česká republika. V rozhovoru s ČTK to řekla tajemnice Pákistánského úřadu pro rozvoj obchodu (TDAP) Rabíja Džaveri Aghaová.
Americký dolar

Twitter prohloubil ztrátu, příjmy nesplnily očekávání

New York – Twitteru se nedaří, americká internetová síť prohloubila v prvním čtvrtletí ztrátu na 162,4 milionu dolarů (4,1 miliardy Kč) z loňských srovnatelných 132,4 milionu USD. Příjmy sice prudce vzrostly, zaostaly však za očekáváním analytiků a firma současně snížila odhad příjmů na celý rok kvůli slabší poptávce po jejích produktech direct response.
Československý výrobek, o kterém píšou NY Times, slaví 25 let

Československý výrobek, o kterém píšou NY Times, slaví 25 let

New York - Není mnoho československých výrobků, které by se proslavily po celém světě. Akupresurní podložka Iplikátor je díky svým účinkům na zdraví jedním z nich. Letos slaví 25 let, za tu dobu pomohl statisícům lidí na celém světě, dosáhl velkého mediálního ohlasu a vznikly desítky jeho kopií.

Aktuálně se děje

před 5 minutami

Princ William se svou rodinou

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

před 26 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 3 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

Kyjev: Pokud Ukrajina padne, nastane třetí světová válka

Ukrajinský premiér Denys Šmyhal ve středu uvedl, že v případě porážky Ukrajiny v konfliktu s Ruskem nastane třetí světová válka. Americký Kongres vyzval, aby schválil zpožděný balík vojenské pomoci pro jeho zemi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy