Světová ekonomika

Související články:

Ilustrační fotografie

G20 chce dosáhnout růstu svých ekonomik o 2,1 procenta

Brisbane - Ačkoli jednání summitu G20 zastínila ukrajinská krize, došlo i na hospodářská témata. Dvacet nejvyspělejších ekonomik světa se dohodlo na sérii opatření, která by měla vést k obnovení růstu jejich ekonomik o 2,1 procenta v příštích pěti letech. Ne všechny návrhy prošly, narazil například nový šéf Evropské komise.
Americký dolar

Ekonomika USA opět zrychluje, export je ale v ohrožení

Washinton - Ekonomika USA ve třetím čtvrtletí zpomalila tempo expanze na 3,5 procenta z předchozích 4,6 procenta ve druhém kvartálu. Růst ale překonal očekávání. Podle analytika je na tom hospodářství USA dnes lépe než kdykoli za posledních několik let
Ilustrační foto

Facebook boduje. Zdvojnásobil zisky díky mobilní reklamě

New York - Největší světová internetová sociální síť Facebook ve třetím čtvrtletí téměř zdvojnásobila čistý zisk na 806 milionů dolarů (17,6 miliardy Kč). Její tržby se zvýšily o 59 procent na 3,2 miliardy dolarů díky silné poptávce po reklamě na mobilních zařízeních.
Michael Jackson

Michael Jackson i po smrti vydělává miliardy

New York - Zesnulý zpěvák Michael Jackson se druhý rok po sobě zařadil do čela žebříčku nejlépe vydělávajících mrtvých celebrit. Oznámil to dnes časopis Forbes. Nahrávky Jacksonových písní v roce 2013 vydělaly odhadovaných 140 milionů dolarů (téměř tři miliardy korun). Za Jacksonem se zařadil zpěvák Elvis Presley s 55 miliony dolarů.
Facebook, sociální sítě

Apple a Facebook nechají zmrazit vajíčka svým pracovnicím

New York - Americké společnosti Apple a Facebook se rozhodly nabídnout finanční příspěvek až 20.000 dolarů (skoro 440.000 Kč) svým zaměstnankyním v USA, které se rozhodnou nechat si zmrazit vajíčka. Firmám by to mohlo pomoci přilákat a udržet si talentované pracovnice, které se často musí rozhodovat mezi mateřstvím a profesním růstem.
Ilustrační foto

Kšeft za stovky milionů: Mizející zprávy a fotky jsou hitem

New York - Hackeři, vyděrači a žárlivci mají zřejmě utrum, nová aplikace rychle dobývá svět a točí se v ní nehorázné sumy. Americká společnost Yahoo plánuje investovat část zisku z prodeje podílu v čínské firmě Alibaba Group Holding do mobilní aplikace Snapchat, která umožňuje zaslat zprávu nebo fotografie, které po několika sekundách zmizí. Facebook s nabídkou tři miliardy dolarů pohořel.
Peníze, zlato

Nejbohatším Američanem je i nadále Bill Gates

New York - Nejbohatším Američanem zůstává i nadále zakladatel softwarové společnosti Microsoft Bill Gates. Jeho jmění se oproti loňskému roku rozrostlo o devět miliard na 81 miliard dolarů (1,76 bilionu Kč). Prvenství v seznamu 400 nejbohatších lidí v USA časopisu Forbes mu patří již 21 let v řadě.

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 40 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy