Světová ekonomika

Související články:

Deficit rozpočtu USA už přesáhl bilion dolarů

Deficit rozpočtu USA už přesáhl bilion dolarů

Washington - Státní rozpočet Spojených států skončil v srpnu deficitem 191 miliard dolarů (asi 3,62 bilionu Kč), což je proti stejnému měsíci loni nárůst o 43 procent. Od začátku fiskálního roku, který končí v září, deficit činí 1,164 bilionu dolarů (asi 22,07 bilionu Kč). Nad bilionem dolarů je už čtvrtým rokem po sobě.
Zezelená i logo?

Facebook zezelená!

Praha – Facebook bude zelený! Alespoň co se spotřeby elektrické energie týká, oznámila firma, že do roku 2015 přejde z 25 procent na obnovitelné energetické zdroje. S informací přišla organizace Greenpeace.
Ilustrační fotografie

Obchod se zbraněmi - hodně peněz, žádná pravidla!

Praha – KOMENTÁŘ – OSN řeší ožehavé téma – Smlouvu o obchodu se zbraněmi (ATT). V tomto týdnu začala závěrečná jednání o zmíněné smlouvě, alespoň to uvedla na svém serveru Amnesty International. Má ale šanci něco změnit?
Ilustrační fotografie

27 milionů lidí žije v otroctví!

Washington - Až 27 milionů lidí žije v otroctví, uvádí zpráva amerického ministerstva zahraničí, kterou ve středu cituje agentura AFP. Česká republika patří mezi země, kde je problém nejméně naléhavý.
Ilustrační fotografie

G20 se prý zaváže k podpoře růstu

Los Cabos - Lídři skupiny nejvyspělejších zemí světa G20 se zaváží k přijetí veškerých nezbytných opatření k posílení hospodářského růstu a vytváření pracovních míst. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters s odvoláním na návrh komuniké.
Ilustrační fotografie

Obézní lidé ohrožují lidstvo! Jak?

Londýn - Naše planeta nemusí uživit lidstvo, bude-li dále tloustnout. Tvrdí to odborníci z London School of Hygiene and Tropical Medicine, které v pondělí cituje web stanice Sky News.
ilustrační fotografie

Evropské banky vstupují do klíčové fáze!

New York - Evropské banky vstupují do klíčové fáze, v příštích týdnech bude rozhodující výsledek řeckých voleb, summit EU a jednání skupiny G20, uvedla ve čtvrtek ratingová agentura Standard & Poor's (S&P). Informovala o tom agentura Reuters.
Světové ceny ropy hledají směr

Světové ceny ropy hledají směr

New York/Londýn - Světové ceny ropy v úterý hledají směr. Zatímco podle burzovního vývoje americká lehká ropa WTI mírně roste, severomořský Brent nepatrně ztrácí.
Ilustrační fotografie

Bureš: Roste napětí mezi Berlínem a zbytkem světa

Praha - Napětí mezi Berlínem a zbytkem světa roste, na úterním mimořádném krizovém zasedání G7 budou především USA, Kanada a Francie stupňovat tlak na Německo, aby převzalo větší záruky za společnou evropskou měnu. Upozornil na to hlavní ekonom Era Poštovní spořitelny Jan Bureš.
ilustrační fotografie

Každý sedmý člověk na světě hladoví

Řím - Každý sedmý člověk na světě trpí podvýživou. Píše se to ve zprávě Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO), kterou ve středu představil její šéf José Graziano da Silva.
ilustrační fotografie

Investoři otálejí s nákupem evropských nemovitostí

Praha - Souhrnná hodnota komerčních nemovitostí, které v Evropě v prvním čtvrtletí 2012 změnily majitele, je 23,4 miliardy eur (585 mld. Kč), což je mezikvartálně téměř o třetinu méně. V pondělí o tom informovala mezinárodní poradenská společnost DTZ.
ilustrační fotografie

Více než polovina chystaných investic na rozvíjejících se trzích selže

Praha - Až polovina připravovaných transakcí na rozvíjejících se trzích, které se podaří dotáhnout až do fáze externí hloubkové kontroly (due diligence), nakonec selže. Ukázala to studie PwC "Jak se dostat na pravou stranu Delty: průvodce obchodníka na rozvíjejícím se trhu", zveřejněná v úterý.
Francois Hollande (Prezident Francie)

Hollande na summitu G8 navrhuje zavést společné eurobondy

Camp David - Nový francouzský prezident Francois Hollande na summitu osmi nejvyspělejších ekonomik světa G8 v americkém Camp Davidu prohlásil, že na nadcházejícím evropském summitu předloží návrh na zavedení společných eurobondů. V noci na neděli o tom informovala agentura Reuters.

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 11 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

Hamás zveřejnil video rukojmí, na důkaz, že přežil zranění ze 7. října

Hamás zveřejnil ve středu video izraelsko-amerického rukojmího Hershe Goldberga-Polina, což je první důkaz, že přežil, když byl 7. října těžce zraněn.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy