Světová ekonomika

Související články:

Ilustrační fotografie

Důvěra v drahé kovy opět poroste, dobrou investicí bude i kukuřice

Praha - Přes dramatické poklesy drahých kovů by jejich cena měla v druhé polovině roku opět růst, zatímco ceny průmyslových kovů jsou na sestupu a to zejména díky ohlášenému hospodářskému zpomalení Číny. Komoditní stratég Saxo Bank Ole Hansen tvrdí, že potenciálně bude zajímavá také kukuřice.
Firma Hitachi představila motor bez vzácných minerálů

Firma Hitachi představila motor bez vzácných minerálů

Tokio - Japonská firma Hitachi představila elektrický motor, k jehož výrobě nejsou potřeba prvky vzácných zemin. Chce se tak zbavit závislosti na Číně, odkud dosud nezbytné minerály dovážela, informuje ve středu agentura AFP.
ilustrační fotografie

Údajný investor chce polovinu podílu na Facebooku

Washington - Američan, který se soudí o poloviční podíl ve Facebooku, se nebude moci v této fázi soudní pře dotazovat přímo zakladatele podniku Marka Zuckerberga. O rozhodnutí soudce ve čtvrtek informoval server BBC.
Ilustrační fotografie

Firmy očekávají na domácích trzích obrovský růst

Praha - Firmy na celém světě očekávají do roku 2013 růst o tři až deset procent, nicméně vzhledem k pokračující krizi eura a nestabilitě finančních trhů hledají mezinárodní společnosti příležitosti k růstu na svých domácích trzích. Vyplývá to z aktuální studie společnosti Roland Berger Strategy Consultants.
ilustrační fotografie

Euler Hermes: Krize letecký průmysl neovlivní, poroste dál

Praha - Letecký průmysl i přes stále trvající dluhovou krizi čeká v letošním roce v porovnání s loňským růst o 12 procent, hlavním motorem tohoto růstu bude americký Boeing. Vyplývá to ze studie úvěrové pojišťovny Euler Hermes zveřejněné v úterý.
Statisíce lidí

Statisíce lidí "živoří"! A vláda prý za to nemůže

New York - Růst nerovnosti mezi lidmi s nejvyššími příjmy a zbytkem obyvatel byl za poslední tři desetiletí patrný v řadě zemí vyspělého světa včetně USA a Švédska, zemí, jejichž daňová politika je diametrálně rozdílná. Rostoucí nerovnost tak není důsledkem politiky vlád, ale vývoje globálních tržních sil, které v první polovině 20. století nerovnost naopak prudce snižovaly. Napsal to v dnešním vydání listu The Wall Street Journal Europe americký ekonom Allan Meltzer.
Ilustrační fotografie

Česká becherovka a absint jsou v desítce nejlepších alkoholů na světě

Praha - Mezi deset nejlepších alkoholických nápojů světa se v anketě vyhlášené turistickým průvodcem Lonely Planet dostaly i Becherovka Original a Absint z České republiky. Kromě nich jsou tam například japonské Saké, které bylo zařazeno na první místo, irské pivo Guinness či belgické pivo. Vyplývá to z informací zveřejněných na serveru průvodce.
Andrej Babiš

Nejbohatší lidé světa: Babiš si polepšil, Kellner pohoršil

Praha - V každoročním žebříčku dolarových miliardářů Forbesu jsou letos tři Češi, Petr Kellner, Zdeněk Bakala a Andrej Babiš. První dva si proti loňsku pohoršili, Babiš zbohatl, mezi „vycházející hvězdy“ pronikl Ivo Lukačevič, uvedl český Forbes ve středu na svém oficiálním profilu na Facebooku.
ilustrační fotografie

Téměř 700 tisíc toyot musí do servisu

Praha - Japonská automobilka Toyota vyzvala majitele modelů Camry, Tacoma a Venza na domácím a severoamerickém trhu, aby si u svých vozů v autorizovaných servisech dali prověřit a případně odstranit konstrukční závady. S odvoláním na management Toyoty o tom ve čtvrtek informoval server BBC.
Buffett blázní: Kdybych mohl, skoupím v USA miliony rodinných domů

Buffett blázní: Kdybych mohl, skoupím v USA miliony rodinných domů

Omaha - Americký miliardář a filantrop Warren Buffett doporučuje investovat ve Spojených státech, vedle akcií především do rodinných domů. Zakladatel a dlouholetý šéf investiční společnosti Berkshire Hathaway v obsáhlém rozhovoru ve finanční televizi CNBC řekl, že kdyby mohl, skoupil by v USA miliony rodinných domů. Potvrdil také, že jeho firma už vybrala člověka, který Buffetta v jejím vedení jednou vystřídá.
Ilustrační fotografie

Zisky výrobců zbraní závratně rostou, bude válka?

Praha - Zisky výrobců zbraňových systémů se v uplynulém roce ve srovnání se stavem před deseti lety zvýšily o 147 procent. S odvoláním na analýzu Stockholmského mírového výzkumného institutu (SIPRI) o tom v pondělí informovala agentura Reuters.
Ilustrační fotografie

Velkým značkám na Google+ přibývají fanoušci

Praha - Počty lidí, kteří sledují značky na sociální síti Google+, se během posledních dvou měsíců zvýšily více než desetinásobně. Ve své sobotní analýze o tom informoval odborný server TechCrunch s odvoláním na data agentury BrightEdge.

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy