Emiráty přerušily veškeré letecké spojení se světem. Kvůli pandemii COVID-19

Spojené arabské emiráty (SAE) v obavách ze šíření koronaviru oznámily přerušení veškerých leteckých spojení do země i z ní. Opatření začne platit v příštích 48 hodinách a bude platit dva týdny, informovala státní tisková agentura WAM s odvoláním na místní úřad pro civilní letectví. Saúdská Arábie zase ve snaze zastavit pandemii viru vyhlásila celostátní zákaz vycházení od sedmi hodin večer do šesti hodin ráno. Zákaz začne platit dnes večer a bude platný po dobu 21 dní.

Jak poznamenala agentura AP, v Dubaji ve Spojených arabských emirátech se nachází nejvytíženější letiště pro mezinárodní leteckou přepravu na světě. Dubaj je častou přestupní stanicí během letů mezi Evropou a Asií a Austrálii. Přerušení leteckého spojení tak zasáhne cestovatele po celém světě. Nákladní letecká doprava v SAE zatím pozastavena nebude.

Ministerstvo zdravotnictví Spojených arabských emirátů rovněž rozhodlo o uzavření všech obchodních center a otevřených tržišť, s výjimkou trhů s rybami, zeleninou a masem. Otevřeny zůstanou rovněž lékárny a obchody s potravinami. Restaurace mohou nově vydávat hostům jídla jen s sebou.

Obyvatelé byli podle agentury WAM vyzváni, aby zůstali doma a vycházeli ven jen v případě, že si potřebují nakoupit nezbytné potraviny či léky, nebo v případě, že musí do práce.

Po celém světě se koronavirem nakazilo již přes 330.000 lidí a více než 14.000 jich zemřelo. Na Blízkém východě je okolo 26.800 potvrzených případů nákazy. Více než 21.000 z nich připadá na Írán a mnoho dalších rovněž souvisí s cestami do Íránu. Saúdská Arábie v neděli oznámila 119 nových případů nákazy, celkem má země 511 infikovaných, což je nejvíce v oblasti Perského zálivu.

Související

Emirates

Emirates spouští novou letovou třídu Premium Economy

Zákazníci letecké společnosti Emirates se mohou těšit na další cestovní zážitek, aerolinka spouští novou letovou třídu Premium Economy s prvotřídními službami jak na palubě, tak na zemi. Prodeje letenek v této nové třídě budou zahájeny 1. června 2022.

Více souvisejících

Emirates Dubaj letadla, letectví spojené arabské emiráty Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 17 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Nejde o špatná jablka, ale prohnilý strom Hamásu. Izrael se bouří proti zprávě o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy