Air France a KLM ruší lety do Číny až do 15. března

Aerolinky Air France a KLM dnes oznámily, že kvůli novému typu koronaviru nebudou do pevninské Číny létat až do 15. března, informovala agentura AFP. Původně bylo spojení přerušeno do konce tohoto týdne. Návrat k běžnému letovému spojení je naplánován až na 29. března.

"Počínaje 16. březnem 2020 plánujeme společně s KLM obnovit postupně spojení s Šanghají a Pekingem," stojí na webových stránkách Air France.

Od poloviny března budou podle dnešního sdělení aerolinky Air France a KLM střídavě zajišťovat denně jeden let do obou čínských měst a zpět. "Šanghaj a Peking tak budou znovu denně spojené s Evropou, a to buď přes Paříž nebo Amsterodam v závislosti na dni letu," stojí v prohlášení.

K běžnému letovému plánu se společnost Air France-KLM hodlá vrátit až 29. března. Poslední březnovou neděli chce také obnovit lety do města Wu-chan, ze kterého se nový typ koronaviru začal šířit.

Společnost, která vznikla v roce 2004 fúzí nizozemských aerolinek KLM a francouzské letecké společnosti Air France, za prioritu označuje "zdraví a bezpečnost svých zákazníků a zaměstnanců".

Spojení s pevninskou Čínou kvůli novému typu koronaviru na přelomu ledna a února zrušila na různě dlouhou dobu řada světových leteckých společností včetně British Airways, Lufthansy, Air Canada, American Airlines či United Airlines.

Česká vláda v pondělí kvůli šíření koronaviru schválila zákaz přímých letů mezi Čínou a Českou republikou, který bude platit od neděle 9. února do odvolání.

Především v Číně, ale i v některých dalších zemích, je zatím registrováno přes 28.000 případů onemocnění; dosud nákaze podlehlo 565 osob - 564 lidí v Číně a jeden člověk na Filipínách.

Související

KLM

Piloti aerolinek KLM odmítli zmrazení platů

Odborová organizace pilotů společnosti KLM, která je součástí francouzsko-nizozemské skupiny Air France-KLM, odmítla dát souhlas se zmrazením mezd do roku 2025. Podle agentury Reuters by odmítnutí mohlo ohrozit snahy o zajištění budoucnosti firmy v době koronavirové krize.

Více souvisejících

Air France-KLM Air France Čína letadla, letectví Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 24 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

Rusko a Ukrajina si vymění 48 vysídlených děti

Rusko a Ukrajina se dohodly na výměně 48 dětí vysídlených v důsledku ruské invaze. Ve středu to v katarské Dauhá oznámila ruská komisařka pro práva dětí Marija Lvovová-Belovová.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy