Apple potvrdil, že do svých počítačů začne montovat vlastní čipy

Technologická společnost Apple potvrdila, že do svých notebooků Mac a stolních počítačů začne montovat vlastní čipy namísto výrobků Intelu. Ponesou tak stejná zařízení jako jeho chytré telefony a tablety iPady. V pondělí to na zahájení celosvětové konference vývojářů Apple WWDC oznámil šéf společnosti Tim Cook.

Apple používal čipy od Intelu téměř 15 let, první počítačová zařízení s jeho vlastními čipy by měla přijít na trh už letos.

Cook během akce, která se kvůli koronaviru koná na internetu, dodal, že s kompletním přechodem na nové čipy se počítá do dvou let. Záměrem společnosti je zrychlit výkon notebooků a stolních počítačů. Řekl také, že firma bude ale ještě "mnoho let" podporovat i počítače se zařízeními od Intelu.

Akcie společnosti si v reakci na toto oznámení v závěru obchodování připsaly 2,62 procenta a uzavřely na rekordu. Zisk Applu se výrazně podílel i na dnešním rekordním závěru akciového technologického indexu Nasdaq.

Společnost dnes také představila nový software pro své iPhony, iPady, Macy, televizi Apple TV a chytré hodinky Apple Watch. Část představovaných novinek se týkala také zlepšení ochrany soukromí uživatelů přístrojů od Applu.

Související

Více souvisejících

apple Tim Cook počítače Ekonomika

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 23 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

včera

Hamás zveřejnil video rukojmí, na důkaz, že přežil zranění ze 7. října

Hamás zveřejnil ve středu video izraelsko-amerického rukojmího Hershe Goldberga-Polina, což je první důkaz, že přežil, když byl 7. října těžce zraněn.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy