Facebook a Google dovolí až do konce roku práci z domova

merické internetové společnosti Facebook a Google představily plány na obnovení provozu ve svých kancelářích, který pozastavily kvůli koronaviru.

Zaměstnancům, jejichž činnost to umožňuje, však dovolí až do konce roku pokračovat v práci z domova. Informoval o tom server BBC s odvoláním na prohlášení těchto podniků.

Šéf Googlu Sundar Pichai uvedl, že zaměstnanci se budou moci vracet do kanceláří od července za zvýšených bezpečnostních opatření. Dodal, že většina zaměstnanců, jejichž činnost to umožňuje, bude moci pracovat až do konce roku z domova. Původně přitom firma s prací z domova počítala pouze do 1. června, upozorňuje BBC.

Facebook podle BBC uvedl, že své kanceláře znovu otevře 6. července. "Každý, kdo může vykonávat svou práci na dálku, se může rozhodnout, že tak bude pracovat do konce roku," upozornil mluvčí podniku.

Související

Meta Platforms

Zuckerberg včera zbohatl o 650 miliard korun, letos už o bilion. Investoři mu tak tleskají hlavně za to, že byl schopen rychle propustit přes 20 tisíc lidí

Spoluzakladatel a šéf Mety, matky Facebooku, letos bohatne jako nikdo jiný. Mark Zuckerberg od začátku roku rozhojnil své jmění o v přepočtu zhruba 980 miliard korun. To je suma, jež přesahuje polovinu letos plánovaných příjmů českého státního rozpočtu. Zuckerberg tak zažívá comeback mezi ty světově vůbec nejbohatší. Celkově totiž jeho jmění činí bezmála čtyři biliony korun, což jej momentálně řadí na čtvrtou příčku globálně nejbohatších lidí. Více už má jen Elon Musk, Jeff Bezos a Bernard Arnault. 

Více souvisejících

Facebook Google Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy