Honda restrukturalizuje aktivity, v roce 2022 ukončí prodej aut v Rusku

Ruská divize japonské automobilky Honda Motor v roce 2022 přestane dodávat nové automobily oficiálním prodejcům v Rusku. Firma dnes ale také uvedla, že bude dál působit na ruském trhu s motocykly. Opatření je součástí restrukturalizace aktivit Hondy, napsala agentura Reuters.

Honda na rozdíl od japonských konkurentů Toyota a Nissan nemá v Rusku žádnou továrnu. Minulý měsíc na ruském trhu podle údajů podnikatelského sdružení AEB prodala pouze 79 vozů, což bylo o polovinu méně než před rokem. V období od ledna do listopadu jí tam prodej meziročně klesl o 15 procent na 1383 vozů.

Celkový prodej nových aut v Rusku ve stejném období kvůli negativním dopadům pandemie meziročně klesl zhruba o deset procent na méně než 1,35 milionu.

Český výrobce Škoda Auto nicméně podle údajů AEB prodej v Rusku v období od ledna do listopadu zvýšil o sedm procent na 84.930 vozů.

Související

Plně elektrické SUV Honda e:Ny1

Plně elektrické SUV Honda e:Ny1 budou pohánět nové jednotky od Vitesco Technologies

Společnost Vitesco Technologies je lídr v oblasti moderních pohonných technologií a elektrifikovaných řešení, která nyní uzavřela dohodu s automobilkou Honda na dodávku integrovaného pohonu nápravy EMR3 (Electronics Motor Reducer 3. generace) pro nové plně elektrické SUV. Tento inovativní pohon bude pohánět vozidlo s názvem e:Ny1 postavené na nové platformě Honda e:N Architecture F, které bude dostupné v Evropě.

Více souvisejících

honda Rusko Japonsko automobilový průmysl Ekonomika

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 40 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy