Jeff Bezos je opět nejbohatším člověkem na světě

Šéf internetové společnosti Amazon Jeff Bezos se vrátil na pozici nejbohatšího člověka světa, ze které jej nedávno sesadil ředitel automobilky Tesla Elon Musk. Bezos se stal nejbohatším na světě v roce 2017 a na této pozici byl až do ledna, než ho sesadil Musk, uvedl s odvoláním na aktuální údaje časopisu Forbes web CNBC.

Musk se vzdal titulu světové jedničky stejně rychle, jako v žebříčku rostl. K postupu mu pomohl prudký růst akcií Tesly a s tím spojený štědrý balíček odměn. V úterý však akcie Tesly oslabily.

Většina Bezosova osobního majetku je v akciích Amazonu. V posledních letech hodnota jeho majetku stoupla právě díky růstu akcií firmy. Bezos tak dosáhl několik nových milníků. V roce 2018 se stal nejbohatším člověkem v moderní historii, když hodnota jeho majetku překonala 150 miliard dolarů. Loni v srpnu se stal prvním člověkem s majetkem více než 200 miliard USD.

Bezos se vrátil na pozici nejbohatšího člověka světa v době, kdy se připravuje opustit místo ředitele Amazonu. Tento měsíc oznámil, že letos předá vedení firmy Andymu Jassymu, který teď řídí cloudové aktivity firmy. Očekává se však, že i nadále bude sledovat vývoj ve společnosti, kterou založil. Více se však chce věnovat jiným projektům, včetně raketové společnosti Blue Origin či mediální společnosti The Washington Post nebo svým filantropickým podnikům Bezos Earth Fund a Amazon Day 1 Fund.

Související

Jeff Bezos, zakladatel Amazon

Bezos slíbil miliardu dolarů na ochranu životního prostředí, uvedl Macron

Fond, který založil americký miliardář a zakladatel internetového obchodu Amazon Jeff Bezos, se zavázal, že do roku 2030 daruje jednu miliardu dolarů (24 miliard Kč) na ochranu přírody a biologické rozmanitosti. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na úřad francouzského prezidenta Emmanuela Macrona.
Rotterdam je s 610 000 obyvateli druhé největší nizozemské město. Jedná se také o největší evropský přístav, město moderní architektury a zároveň město velkého historického významu.

Rotterdam popřel, že by povolil rozmontovat most kvůli Bezosově jachtě

Rotterdamská radnice popřela zprávy v tisku z tohoto týdne, že povolila rozmontovat historický most kvůli jachtě, kterou si nechal v přístavním městě postavit americký miliardář Jeff Bezos. Mluvčí americkému portálu CBS sdělil, že radnice žádnou podobnou žádost od firmy Oceanco, která loď postavila, nedostala.

Více souvisejících

Jeff Bezos miliardáři Elon Musk

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Kupka s Početím je novým rekordmanem českých aukčních síní

Česko má nový nejdražší vydražený obraz v dějinách země. Olejomalba Františka Kupky nazvaná Conception/Danae (Početí) se v neděli v Praze prodala za 115 milionů korun. S aukční přirážkou dosáhne finální cena částky 126,5 milionu korun.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy