Jeff Bezos za den zbohatl o rekordních 13 miliard dolarů, akcie Amazonu rostou

Majetek zakladatele a šéfa amerického internetového obchodu Amazon Jeffa Bezose jen za pondělí vzrostl o 13 miliard dolarů (302 miliard Kč).

Podle agentury Bloomberg jde o rekordní denní nárůst majetku jednotlivce od roku 2012, kdy agentura začala vést a denně aktualizovat svůj index miliardářů.

Akcie Amazonu si v pondělí připsaly 7,9 procenta, nejvíce od prosince 2018. K jejich jejich růstu přispěl hlavně optimismus ohledně vývoje internetového prodeje, který letos vzrotl o 73 procent.

Šestapadesátiletému Bezosovi, nejbohatšímu člověku světa, letos hodnota majetku vzrostla zatím o 74,4 miliardy na celkových 189 miliard dolarů, a to navzdory tomu, že Spojené státy vstupují do nejhorší recese od velké hospodářské krize ve 30. letech minulého století.

Bezosův majetek přesahuje tržní hodnotu takových společností, jako je Exxon Mobil, Nike či McDonald’s. Jeho jednodenní nárůst je vyšší než majetek nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Ten na indexu miliardářů drží 152. příčku a jeho majetek podle tohoto žebříčku činí k dnešnímu dni 11,2 miliardy dolarů.

Související

Jeff Bezos, zakladatel Amazon

Bezos slíbil miliardu dolarů na ochranu životního prostředí, uvedl Macron

Fond, který založil americký miliardář a zakladatel internetového obchodu Amazon Jeff Bezos, se zavázal, že do roku 2030 daruje jednu miliardu dolarů (24 miliard Kč) na ochranu přírody a biologické rozmanitosti. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na úřad francouzského prezidenta Emmanuela Macrona.
Rotterdam je s 610 000 obyvateli druhé největší nizozemské město. Jedná se také o největší evropský přístav, město moderní architektury a zároveň město velkého historického významu.

Rotterdam popřel, že by povolil rozmontovat most kvůli Bezosově jachtě

Rotterdamská radnice popřela zprávy v tisku z tohoto týdne, že povolila rozmontovat historický most kvůli jachtě, kterou si nechal v přístavním městě postavit americký miliardář Jeff Bezos. Mluvčí americkému portálu CBS sdělil, že radnice žádnou podobnou žádost od firmy Oceanco, která loď postavila, nedostala.

Více souvisejících

Jeff Bezos nejbohatší lidé světa Ekonomika Amazon

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Princezna Kate se věnuje rodině. Vyfotila nový snímek nejmladšího Louise

Princezna Kate, která bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny, se sice aktuálně nevěnuje povinnostem člena královské rodiny, ale rodinu má stále na prvním místě. Britům to dokázala v úterý, kdy její nejmladší syn Louis oslavil šesté narozeniny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy