Majitel Googlu zvýšil tržby a zisk, pocítil však vliv koronaviru

Čistý zisk americké společnosti Alphabet, která je majitelem internetového gigantu Google, se v prvním čtvrtletí meziročně zvýšil o necelá tři procenta na 6,84 miliardy dolarů (zhruba 172 miliard Kč).

Celkové příjmy společnosti stouply o 13 procent na 41,2 miliardy dolarů, což podle agentury AP představuje nejslabší růst za téměř pět let. Na příjmy z reklamy totiž začala mít negativní dopad koronavirová krize.

Celkové příjmy společnosti nicméně překonaly očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu firmy Refinitiv odhadovali v průměru na 40,3 miliardy dolarů. Akcie Alphabetu proto po zveřejnění čtvrtletních výsledků posilovaly.

"Během prvních dvou měsíců prvního čtvrtletí byly výsledky silné, pak jsme ale v březnu zažili výrazné zpomalení u příjmů z reklamy," uvedla finanční ředitelka Alphabetu Ruth Poratová.

V celém prvním čtvrtletí se příjmy podniku z reklamy zvýšily zhruba o deset procent na 33,8 miliardy dolarů. Obzvlášť dobře si vedla divize pro sdílení videí YouTube, jejíž příjmy se zvýšily zhruba o třetinu, napsala agentura AP.

Související

Google

Americká firma, pod kterou spadá Google, propustí 12 tisíc lidí

Americká technologická společnost Alphabet propustí asi 12.000 lidí, což je více než šest procent její pracovní síly. Firma, do které patří také internetový vyhledávač Google, to dnes uvedla ve sdělení zaměstnancům. Rozhodnutí má okamžité dopady na zaměstnance ve Spojených státech, v jiných zemích tento proces kvůli místním zákonům potrvá déle.
YouTube

YouTube a podobné platformy nemusí poskytovat údaje o pirátských nahrávkách, řekl soud EU

YouTube a další internetové platformy nemusejí zveřejňovat kompletní údaje o lidech, kteří jejich prostřednictvím šíří pirátské kopie filmů. Rozhodl o tom dnes Soudní dvůr Evropské unie, podle něhož je třeba nalézt rovnováhu mezi autorským právem a ochranou soukromí. Majitel autorské licence k filmu proto může po provozovateli internetové sítě požadovat poštovní adresu, nikoli však e-mail či telefonní číslo, stanovil soud.

Více souvisejících

Alphabet Google Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Donald Trump ve vězení. Co by se stalo, kdyby ho soud odsoudil?

Americká tajná služba má za úkol chránit prezidenta, ať už se nachází v Oválné pracovně nebo na bojišti v zahraničí. Ale co chránit exprezidenta ve vězení? To je situace, která dosud nemá obdoby, uvádí americký deník New York Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy