Mattel rozšiřuje nabídku barbín. Panenky budou plešaté či s kožní nemocí

Výrobce panenek Barbie, firma Mattel, uvedla na trh nové modely, aby rozšířila jejich rozmanitost. Nové přírůstky do řady Barbie Fashionistas představuje například Barbie bez vlasů nebo s kožní poruchou vitiligo.

Informuje o tom CNN. V prohlášení firma Mattel uvedla, že prostřednictvím nových modelů panenek chce prezentovat "pestrý a rozmanitý pohled na krásu a módu". K holohlavé panence firma uvedla: "Když holčička z jakéhokoli důvodu přijde o vlasy, může se ztotožnit s panenkou z této řady."

A pokud jde o vitiligo, při němž se z kůže ztrácí pigment - panenka zobrazující tuto poruchu podle firmy Mattel zaznamenala nejvíc kladných ohlasů, když její prototyp společnost zveřejnila na svém instagramu.

Firma také rozšířila řadu panenek o modely s protetickými končetinami a vyrábí i panenky na vozíčku, které byly loni nejprodávanější z řady Barbie Fashionista v Británii.

Na vzniku první panenky s protetickou končetinou Mattel spolupracoval s Morgan Reevesovou, nyní 13letou aktivistkou, která se narodila bez levého předloktí.

Mattel začal rozšiřovat řadu svých panenek a nabízet širší škálu různých odstínů pleti, barvy očí, druhů vlasů a oblečení po kritice, že Barbie propaguje nerealistický ideál štíhlé bělošky. V roce 2017 firma uvedla na trh první Barbie v muslimském šátku hidžáb.

Související

Barbie

Barbie i v šedesáti vypadá k světu. Oblékla burku či kimono, došlo na soudní bitvu

Patří k ikonickým hračkám, které si zamilovaly malé děti ze všech koutů světa. Od svého zrození na sebe vzala tisíce podob a modelů a postupem času se z ní stal také komerční fenomén. Slavná panenka Barbie, která byla veřejnosti poprvé představena 9. března 1959 na veletrhu hraček v New Yorku, si snaží udržet popularitu i v současnosti, kdy musí čelit silné konkurenci v podobě chytrých telefonů, tabletů a mobilních her, které se mezi dětmi řadí k oblíbeným zdrojům zábavy.

Více souvisejících

Barbie hračky nemoci zajímavosti mattel

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy