MMF očekává, že světová ekonomika letos vzroste o šest procent

Mezinárodní měnový fond (MMF) nadále předpokládá, že světová ekonomika v letošním roce vzroste o zhruba šest procent, tedy stejným tempem, které předpověděl ve své dubnové prognóze. Uvedla to dnes výkonná ředitelka MMF Kristalina Georgievová. Varovala však, že hospodářské oživení zpomalí, pokud se nezvýší tempo očkování proti covidu-19.

Při současném tempu očkování se podle šéfky MMF nepodaří dosáhnout cíle ukončit pandemii covidu-19 do konce příštího roku, napsala agentura Reuters.

Na finančních trzích se v poslední době objevily obavy, že na vyhlídky světové ekonomiky bude mít negativní dopad šíření nakažlivější koronavirové mutace delta.

V loňském roce globální ekonomika podle dubnové zprávy MMF klesla o 3,3 procenta, protože šíření koronaviru zasáhlo hospodářskou aktivitu po celém světě. Odhad letošního růstu fond v dubnu zlepšil na šest procent z dříve předpokládaných 5,5 procenta.

Související

Více souvisejících

Mezinárodní měnový fond (MMF IMF) Ekonomika

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy