Musk díky úternímu růstu akcií Tesly zbohatl o 25 miliard dolarů

Hodnota majetku amerického podnikatele Elona Muska se díky úternímu prudkému růstu ceny akcií výrobce elektromobilů Tesla zvýšila o zhruba 25 miliard dolarů (přes 550 miliard Kč). Vyšplhala se tak na 174 miliard dolarů (3,8 bilionu Kč). Informovala o tom dnes agentura Bloomberg.

Cena akcií Tesly se v úterý zvýšila téměř o pětinu po předchozích pěti poklesech za sebou. Úterní nárůst akcií Tesly byl nejprudší za rok a zvýšil tržní hodnotu podniku o více než 100 miliard dolarů.

Musk je šéfem a spoluzakladatelem Tesly. V současnosti je druhým nejbohatším člověkem světa za zakladatelem internetového obchodu Amazon Jeffem Bezosem. Hodnota Bezosova majetku se díky úternímu růstu akcií Amazonu zvýšila o šest miliard na 180 miliard dolarů, píše Bloomberg.

Musk stojí rovněž za společností SpaceX, se kterou dosáhl řady úspěchů v oblasti vesmírné dopravy. Tvrdí, že má jen malý zájem o hmotné věci a mimo své podíly ve firmách Tesla a SpaceX nemá významnější majetek. V prosincovém rozhovoru s mediální společností Axel Springer uvedl, že jeho hlavním záměrem je urychlit vývoj lidstva v civilizaci cestující do vesmíru.

Související

Více souvisejících

Elon Musk

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

Zbyněk Stanjura

ODS po volbách nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

před 2 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj podepsal zákon o mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Vladimir Putin

Kreml jednal s Íránem. Varuje před katastrofálními následky

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý telefonicky mluvil se svým íránským protějškem Ebráhimem Raísím, kterému řekl, že další eskalace napětí na Blízkém východě může mít katastrofální následky pro celý region. Zároveň vyjádřil naději, že všechny strany projeví zdrženlivost a zabrání novému kolu konfrontace, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení Kremlu.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Izrael odpoví na víkendový raketový útok Íránu, zatím ale zvažuje jak

Izrael odpoví na víkendový raketový útok Íránu, prohlásil v pondělí velitel izraelské armády Herci Halevi. Uvedla to agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy