Služba Disney+ za dva měsíce téměř zdvojnásobila počet klientů

Streamovací služba Disney+ má zhruba pět měsíců od zahájení provozu po celém světě už 50 milionů předplatitelů. To je skoro dvojnásobek proti počtu ze začátku února, uvedla firma. Analytici ale upozorňují, že k rychlému růstu patrně přispívá krize kolem koronaviru, kdy je spousta lidí nucena zůstat doma a má na sledování filmů více času.

Disney+ je konkurenční službou Netflixu, která má téměř 167 milionů předplatitelů ve 190 zemích včetně České republiky. Netflix je na trhu už déle než deset let.

Služba Disney+ zatím působí zhruba v desítce zemí. V Indii, kde začala služba fungovat až minulý týden, přibylo zhruba osm milionů zákazníků.

V Evropě začal Disney+ před 14 dny nabízet své služby v Británii, Irsku, Francii, Německu, Itálii, Španělsku, Rakousku a ve Švýcarsku. Zákazníkům nabízí například sci-fi ságu Hvězdné války, akční seriál The Mandalorian či dokumenty National Geographic. Firma do budoucna plánuje investovat do výroby původních děl v Evropě.

Současná koronavirová krize a nutnost trávit více času doma provozovatelům streamovacích služeb nahrává. Zájem je ale někdy tak velký, že Netfix byl v Evropě nucen na žádost EU dočasně snížit rychlost streamingu videí v zájmu zachování hladkého fungování internetu. V horší kvalitě budou v Evropě zpočátku dostupné i služby Disney+.

Související

Papež František

Vatikán se snaží jít s dobou. Papež v dokumentu hovoří o migraci, sexu i potratech

Sexuální identita, feminismus, potraty, migrace či zneužívání mladistvých církevními činiteli jsou témata, o nichž papež František hovoří s desítkou mladých lidí z různých částí světa v dokumentu nazvaném Amén. Francisco responde (Amen. František odpovídá). Skoro hodinu a půl dlouhý snímek lze od středy zhlédnout na streamovací platformě Disney+, informoval o tom server Vatican News.
Logo nové streamovací služby Disney+

Disney předstihl v počtu předplatitelů streamovacích služeb Netflix

Mediální a filmová společnost Walt Disney předstihla v počtu předplatitelů streamovacích služeb internetovou televizi Netflix. S odvoláním na údaje obou amerických podniků o tom informovala agentura Reuters. Disney ve středu oznámila, že začátkem července měla u svých streamovacích služeb 221,1 milionu předplatitelů. Netflix už dříve uvedl, že měl na konci června 220,7 milionu předplatitelů.

Více souvisejících

Disney+ Netflix televize Ekonomika

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Bývalý kancléř Mynář čelí obžalobě kvůli dotaci na penzion v Osvětimanech

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi v souvislosti s dotací na přestavbu penzionu v Osvětimanech, uvedla ve svém zpravodajství ČT24.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy