Trump opět hovořil o oddělení ekonomik USA a Číny

Americký prezident Donald Trump se na své dnešní tiskové konferenci opět zmínil o možnosti oddělení americké ekonomiky od čínské. Spojené státy by podle něj nepřicházely o peníze, kdyby s Čínou přestaly obchodovat, informovala agentura Reuters.

"Takže, když řekneme slovo oddělení, je to zajímavé slovo," řekl Trump na tiskové konferenci v Bílém domě. "Přicházíme o miliardy dolarů a pokud bychom s nimi neobchodovali, tak bychom o miliardy dolarů nepřicházeli. Říká se tomu oddělení," řekl Trump.

Republikánský prezident také ostře kritizoval svého demokratického rivala Joea Bidena, kterého chce porazit v listopadových prezidentských volbách. Biden by podle Trumpa nedokázal bojovat s pandemií covidu-19 ani oživit americkou ekonomiku. Prezident prohlásil, že Biden a demokratická kandidátka na viceprezidentku Kamala Harrisová "by zničili tuto zemi (USA) a tuto ekonomiku".

Agentura AP napsala, že Trump se chlubil tím, že od května bylo ve Spojených státech vytvořeno více než deset milionů pracovních míst, aniž by se zmínil o tom, že je to zhruba jen polovina pracovních míst, která v USA zanikla od začátku pandemie.

Související

Bývalý prezident Donald Trump mluví s médii, když opouští soudní síň poté, co byli v jeho trestním procesu u Manhattanského trestního soudu v New Yorku v pátek 19. dubna 2024 vybráni poslední porotci.

Donald Trump otáčí: Přežití Ukrajiny je pro USA důležité

Donald Trump sdělil, že přežití Ukrajiny je pro USA důležité. Agentura  Reuters tuto změnu popisuje jako posun v tónu pár dní předtím, než budou republikáni hlasovat o balíčku pomoci ve výši 61 miliard dolarů ve Sněmovně reprezentantů USA. Informuje deník The Guardian.

Více souvisejících

Donald Trump USA (Spojené státy americké) Čína

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Letech se otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů na místě bývalého tábora

V Letech na Písecku se v úterý otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Nachází se na místě koncentračního tábora pro Romy, který za protektorátu během druhé světové války nechali vybudovat nacisté. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy