Victoria´s Secret neuspořádá prestižní přehlídku. Na show se snáší lavina kritiky

Americký výrobce spodního prádla Victoria´s Secret zrušil svoji každoroční módní přehlídku. Dnes o tom na svých internetových stránkách informuje britská BBC. Stalo se tak kvůli klesající sledovanosti a kritice, kterou tato show vyvolávala.

Společnost L Brands, pod níž Victoria´s Secret spadá, ve čtvrtek uvedla, že musí pracovat na "vývoji" své marketingové strategie a hledat další způsoby, jak komunikovat se zákazníky.

Přehlídku, na níž vystupovaly nejžádanější topmodelky světa, firma Victoria´s Secret pořádala od roku 1995 a svého času byla považovaná za jednu z významných událostí v módní a zábavní branži. Miliony lidí každý rok sledovaly často rafinované kreace, které předváděly ženy s dokonalou postavou. Mezi "andílky" Victoria´s Secret, jak se modelkám společnosti říká, patřila například Karolína Kurková, Gisele Bündchenová, Daniela Peštová nebo Heidi Klumová.

Nicméně loni sledovanost přehlídky klesla na dosud nejnižší úroveň a její pořadatelé se setkali s kritikou, že je sexistická, zastaralá a jednotvárná.

Vášnivou odezvu loni vyvolal také výrok tehdejšího šéfa marketingu Victoria´s Secret Eda Razeka, který v rozhovoru pro módní časopis Vogue naznačil, že na přehlídkách spodního prádla firmy by neměly vystupovat transsexuální modelky. Později se omluvil a začátkem letošního roku ze svého postu odešel.

Pověst společnosti L Brands také pokazila skutečnost, že její zakladatel, miliardář Les Wexner patřil mezi přátele finančníka Jeffreyho Epsteina. Ten v srpnu spáchal sebevraždu ve vězení, kde čekal na soudní proces kvůli podezření ze zneužívání mladistvých dívek. Wexner Epsteina zaměstnával coby poradce, v roce 2007 s ním ale přerušil kontakty. Letos v září Wexner přiznal, že "se stydí" za to, že Epsteinovi důvěřoval, připomíná americká televize CNN.

Společnost L Brands tento týden oznámila, že ve třetím čtvrtletí zaznamenala čistou ztrátu ve výši 252 milionů dolarů (5,8 miliardy korun), k čemuž podle BBC přispěl i slabý prodej spodního prádla Victoria´s Secret.

Victoria's Secret Móda Velká Británie Jeffrey Epstein ženy

Aktuálně se děje

před 13 minutami

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

před 17 minutami

Německá policie, ilustrační foto

Německo zatklo 2 ruské agenty, kteří plánovali útoky v Německu

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov. Takže co se vlastně děje na finančních trzích?

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy