Walt Disney se kvůli koronaviru propadl do ztráty, zábavní parky jsou zavřené

Americká mediální společnost Walt Disney Co. se ve fiskálním čtvrtém čtvrtletí propadla do ztráty 629 milionů USD (14,1 miliardy Kč) po zisku 1,21 miliardy USD ve stejném období loňského roku.

Ztrátu způsobily pandemie nemoci covid-19, kvůli které musela firma zavřít své zábavní parky v Kalifornii, a náklady na restrukturalizaci. Vyplývá to ze zprávy, kterou společnost zveřejnila v noci na dnešek.

Výsledky však nebyly tak špatné, jak se obávali analytici. Ztráta na akcii za tři měsíce do 3. října činila 39 centů; analytici dotazovaní agenturou FactSet však čekali ztrátu až 73 centů. Výnosy se snížily o 23 procent na 14,71 miliardy USD.

V září firma oznámila propuštění 28.000 zaměstnanců kvůli omezené návštěvnosti parků v Kalifornii a na Floridě a dalším problémům souvisejícím s pandemií. Dvě třetiny z těchto propuštěných jsou zaměstnanci na částečný úvazek. Tržby v parcích a z nabídky zábavy a zboží se snížily o 61 procent na 2,6 miliardy USD.

Nejsou to však je parky, které zhoršily situaci firmy. Dalším problémem bylo narušení výroby filmů a televizních pořadů, včetně přerušení živých sportovních přenosů. Některé filmy a pořady se již v tomto čtvrtletí začaly znovu natáčet. Přerušené byly také plavby výletními loděmi.

V době pandemie se však dařilo nabídce streamovacích služeb Disney Plus. Počet předplatitelů hlavních kanálů překonal 120 milionů. Firma plánuje spuštění nové mezinárodní služby Star, napsala agentura AP.

Související

Zaměstnavatelé, ilustrační fotografie

Disney propustí 28 tisíc zaměstnanců, hlavně v zábavních parcích v USA

Americká společnost Walt Disney propustí zhruba 28.000 zaměstnanců, většinou ve svých zábavních parcích ve Spojených státech, na které nejvíce doléhají dopady opatření proti šíření nového koronaviru. Firma uvedla, že asi dvě třetiny z těch, kteří přijdou o práci, jsou zaměstnáni na částečný úvazek.

Více souvisejících

studio Disney Disneyland Ekonomika zábavní parky Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Orbán má nového nepřítele. Jeho někdejší člověk odstartoval korupční kauzu ve vládních kruzích

Zahraniční média začala poukazovat na iniciativu někdejšího bruselského diplomata Pétera Magyara jako "politický faktor, který hýbe masami". Magyar se tak stal novým nepřítelem premiéra VIktora Orbána, napsal server index.hu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy