Kultura

Související články:

Plakát k muzikálu Let snů LILI

Městské divadlo Brno připravuje fantasy muzikál z elfí říše

Brno - Již 24. ledna čeká diváky Městského divadla Brno první premiéra tohoto roku na Hudební scéně, která představí příběh z elfí říše s názvem Let snů Lili. Fantasy muzikál plný dobrodružství, humoru, přátelství a odvahy slibuje skvělý zážitek pro celou rodinu.
Křest knihy Pravda o mém muži“, autorka Halina Pawlowská

Česká televize má problém kvůli pořadu Haliny Pawlowské

Praha - Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) zahájila správní řízení s Českou televizí kvůli "minipořadu" s Halinou Pawlowskou propagující kuchyňský robot. Ačkoliv nebyl jako reklama označen, naplňoval údajně její znaky. Navíc byl umístěn na programu ČT1, kde může být reklama pouze ve vyjmenovaných případech. Rada zároveň vydala několika televizním a rozhlasovým firmám upozornění na porušení zákona, informovala RRTV v dnešní tiskové zprávě.
Michal Dlouhý

Švandovo divadlo se otevírá neslyšícím

Praha - Jako první a zatím jediná scéna v Praze připraví Švandovo divadlo pro všechny diváky s vadami sluchu každý měsíc vybrané představení, které doprovodí promítané české titulky. Prvním z nich bude již 26. ledna jedna z nejpopulárnějších her na smíchovské scéně v režii Daniela Hrbka s názvem Kdo je tady ředitel? Komedie s Michalem Dlouhým v ústřední roli falešného ředitele tímto navíc oslaví svoji 250. reprízu.
Film Fotograf

Saudek se nám otevírá jako Fotograf

RECENZE FILMU - Těch, kteří by neznali jméno a dílo Jana Saudka, je asi v české kotlině málo. Muž, jehož tvorba byla hodnocena jako svobodná, urážející, nechutná, inspirující, jedinečná či pornografická (přičemž nejde zdaleka o plný výčet) v minulosti kráčel životem plným svérázných osudů a kliček. Nyní se ve spolupráci s režisérkou Irenou Pavláskovou rozhodl část své osobní pokladnice předložit široké veřejnosti.
Z první čtené zkoušky inscenace Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete

Městské divadlo Zlín uvede Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete

Zlín - Již 28. února uvede Městské divadlo jednu z nejslavnějších Shakespearových komedií Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete. S uměleckým souborem ji v pondělí 5. ledna začal zkoušet režisér Jakub Nvota, který je ve zlínském divadle podepsán pod diváckými hity Splašené nůžky, Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách či Sluha dvou pánů. První čtenou zkoušku navíc uvedl známý shakespearolog Martin Hilský.
Z hostování v Stadttheateru Ingolstadt, foto: Jef Kratochvil

Novinky v Městském divadle Brno: Konkurz na roli v muzikálu i výtvarná výstava

Brno - Nový rok je tu a Městské divadlo Brno prozradilo, jakým aktivitám se vedle stálého repertoáru bude věnovat v nejbližších dnech. Již ve středu 7. ledna se mohou milovníci umění těšit na vernisáž výstavy obrazů a kreseb výtvarníků Laca Garaje a jeho otce Juraje Garaje. V sobotu 17. ledna pro změnu proběhne konkurz na obsazení rolí v novém muzikálu Johnny Blue.
Ilustrační foto

Film o Ejzenštejnovi v problémech. Moc homosexuality, čertí se Rusko

Moskva - Ruský zákon o zákazu propagace "netradičních sexuálních styků" mezi mládeží přidělává nečekané problémy filmařům. V roce 2013 ruské ministerstvo kultury odmítlo financovat snímek o Petru Iljiči Čajkovském, nyní je v ohrožení film o legendě sovětské kinematografie.
Divadlo pod Palmovkou: 1000 věcí, co mě serou aneb tvoje bába je komedie. Foto: Leoš Skokan

Epos o flusancích do tváře dobrého vkusu

Není to jen tak strefit se do dobrého vkusu, jak dokazuje blog „1000 věcí, co mě serou“, kde se neustále objevují nové a nové důvody ke vzteku. Podle příspěvků na této stránce vznikla už i divadelní hra 1000 VĚCÍ, CO MĚ SEROU ANEB TVOJE BÁBA JE KOMEDIE, kterou uvedlo Studio PalmOFFka ve spolupráci s Divadlem F. X. Kalby.
Obálka knihy Buddha vchází do baru

Buddha vchází do baru aneb netradiční duchovní průvodce

Celá ČR - Najít spokojenost a rovnováhu v dnešní uspěchané době se pokouší knižní novinka s názvem Buddha vchází do baru, jejíž autorem je znalec a učitel buddhismu Lodro Rinzlera. S nadhledem a humorem napsaný průvodce světem buddhismu, kterého vydává v češtině nakladatelství Synergie Publishing, inspiruje a pobaví nejen hledače duchovních rozměrů, ale i běžné požitkáře.
Osiřelý západ od 11.1.2015 v Divadle v Celetné, Foto: Michal Hladík

V Celetné uvedou hru Osiřelý západ

Praha – Divadlo v Celetné uvede v lednu nově tragikomickou hru Martina McDonagha Osiřelý západ v režii Jakuba Špalka. Vzrůstající cynismus dnešní společnosti zaměřující se na komodity a opomíjející vztahy je tématem této hry.
Ilustrační foto

Moravské zemské muzeum připomíná výročí lišky Bystroušky

Brno - Vydáním knížky s názvem Leoš Janáček Příhody lišky Bystroušky, která je určena dětským čtenářům, připomíná Moravské zemské muzeum letošní 90. výročí prvního uvedení této Janáčkovy opery. To se uskutečnilo 5. ledna roku 1924 v Národním divadle v Brně.
Česká televize

Večerníček slaví padesátiny: ČT ohlásila několik premiér a opráší Robota Emila

Praha - V České televizi vzniká ročně čtyři až šest nových večerníčkových seriálů. Zatím poslední ohlášené premiéry, které se na obrazovce objeví v prvním pololetí roku 2015, bude pokračování příběhů O skřítku Racochejlovi a Gorilí pohádky od Václava Chaloupka. Oslavy padesátého výročí vzniku Večerníčka televize zahájí v lednu připomínkou několika starších titulů včetně kultovního Robota Emila.
PKF – Prague Philharmonia

PKF – Prague Philharmonia oslaví konec roku koncerty v arabském Ománu

Praha – Přední český orchestr se chystá oslavit blížící se konec roku opravdu netradičně. Během dnešního a zítřejšího dne odehraje totiž PKF – Prague Philharmonia pod vedením přicházejícího šéfdirigenta Emmanuela Villauma dvojkoncert v exotické destinaci Sultanátu Omán.
Plakát k filmu Babovřesky 3

BABOVŘESKY 3 vtrhnou do kin už na Silvestra, premiéra bude v lednu

Praha - Třetí pokračování komedie BABOVŘESKY 3 mohou ale diváci vidět už o letošním Silvestru. V síti multikin CINESTAR mohou prožít Silvestr s Babovřeskami 3, jako speciální předpremiéru komedie Zdeňka Trošky. Oficiálně je pak premiéra posledního dílu nové trilogie naplánována na 22. ledna 2015!

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy