Kultura

Související články:

Poslední čtyři páry dvanácté řady StarDance.

Ve StarDance se rozhodlo o finalistech, dotancovala Iva Kubelková

Ve StarDance se v sobotu večer rozhodlo o tom, kdo postoupí do finále, kterým letošní řada soutěže vyvrcholí za týden, kdy budou vyhlášeni vítězové, tedy král a královna tanečního parketu. Dnes tančily ještě čtyři soutěžní páry, postupujícími jsou Eva Adamczyková, Darija Pavlovičová a Vavřinec Hradilek.
StarDance

Na prahu semifinále StarDance opustil Josef Maršálek

Dnes poprvé v letošní řadě StarDance páry tančily dvakrát. V minulém díle nikdo nevypadl, naopak se taneční páry rozrostly o vozíčkáře, kterým byl přenos věnován. Během večera se vybralo více než 25 milionů korun a padala i velmi vysoká hodnocení od poroty, která se promítla do dnešního hodnocení. Nečekaně také nastala změna ve složení poroty. Soutěž dnes nakonec opustil Josef Maršálek s Adrianou Maškovou.
StarDance

Dnes StarDance nikdo neopustil. Adamczykové porota tleskala ve stoje, padlo nejvyšší hodnocení

Dnes večer populární taneční soutěž StarDance nikdo neopustil, naopak se taneční páry rozrostly o vozíčkáře, kterým byl dnešní přenos věnován. Jako v každé řadě se i letos tančilo pro Centrum Paraple a namísto klasického vyřazování se lidé mohli zapojit formou dárcovských SMS zpráv. Během večera se vybralo téměř 21 milionů korun a padala i velmi vysoká hodnocení od poroty.
Ewa Farna, Český slavík 2023

Český slavík 2023: Ewa Farna absolutní vítězkou. Triumfovali také Ztracený, kapela Kabát a Václav Neckář

Ewa Farna (30) se stala nezpochybnitelnou hvězdou večera na udílení Českého slavíka. Nejenže získala zlatou sošku v kategorii Zpěvačka roku, přičemž porazila legendární Lucii Bílou (57), ale triumfovala i jako absolutní vítěz Slavíka. Její tvář v okamžiku vyhlášení jména mluvila sama za sebe – byla úplně překvapená. Během emocionálního projevu se zpěvačce nedokázaly ubránit slzy. Do síně slávy Českého slavíka vstoupil Václav Neckář. Cenu za objev roku dostala Tereza Balonová. Ocenění v 61. ročníku hudební ankety převzaly v pražském Foru Karlín. 
StarDance

StarDance opustil Marek Adamczyk. Páry vůbec poprvé tančily bez kapely

Letošní řada StarDance pokračuje šestým soutěžním večerem. V tom minulém se staly hned dvě významné události, soutěž opustili zpěvačka Tereza Mašková a tanečník Daniel Kecskeméti a padla také první třicítka. Ani dnešek ale nebyl skoupý na mimořádnosti. Páry vůbec poprvé v historii soutěže tančily bez kapely, a dokonce poprvé předvedly country. Soutěž dnes nakonec opustili Marek Adamczyk s Lenkou Norou Návorkovou.
Jaga Jazzist

Letošní JazzFestBrno zakončí koncerty norských Jaga Jazzist a trumpetisty Ibrahima Maaloufa

Letošní ročník festivalu JazzFestBrno zakončí dva koncerty: v rámci off-programové série Tension přijede 22. listopadu v brněnské premiéře do klubu Fléda norská osmičlenná nu-jazzová kapela Jaga Jazzist. Hvězda labelu Ninja Tune je proslulá svými velmi energickými koncerty, které spojují jazz s elektronikou, experimentálním rockem i avantgardou. Po jejich vystoupení v Brně bude navíc následovat after party s Aid Kidem a jeho DJ setem. 5. prosince se pak téměř po deseti letech do brněnského Sono Centra vrátí francouzský trumpetista s libanonskými kořeny Ibrahim Maalouf, tentokrát s programem Trumpets of Michel Ange, jehož název odkazuje na italského génia Michelangela. 
Maloměšťákova svatba

U maloměšťáků bude veselka! Brecht v režii DAMU

Divadlo DISK představí premiéru inscenace "Maloměšťákova svatba" podle Bertolta Brechta.  Tato groteska, kterou režíruje Gabriela Gabašová, zdůrazňuje sebestřednost a bezohlednost moderního člověka. Představení se odehraje na pódium Divadelní fakulty Akademie múzických umění v Praze. Toto je třetí absolventská inscenace studentů čtvrtého ročníku oboru herectví a druhého magisterského ročníku oboru režie a dramaturgie na katedře činoherního divadla DAMU.
StarDance

Ve StarDance překvapivě vypadl Richard Krajčo

Čtvrtý taneční večer 12. řady populární soutěže StarDance se stal osudným pro Richarda Krajča, který zcela nečekaně vypadl. V minulém díle, který proběhl netradičně v neděli, soutěž opustil pár ve složení Ivana Chýlková a Jan Tománek. Soutěž už opustili také David Prachař a Zuzana Dvořáková Šťastná. 

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 27 minutami

před 51 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Chladné počasí vydrží až do víkendu. Pak se vrátí oteplení

Zimní počasí se v Česku udrží do konce týdne. Oteplení dorazí až o víkendu, a příští týden se vrátí teploty kolem 25 stupňů. Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy