Film a TV

Související články:

Film Baze Luhrmanna Elvis o životě a hudbě Elvise Presleyho (Austin Butler) z pohledu jeho komplikovaného vztahu s tajemným manažerem, plukovníkem Tomem Parkerem (Tom Hanks).

Po dvou anticenách Zlatá malina dostaly filmy Blondýnka, Morbius a Elvis

Nejhorším snímkem roku a filmem s nejhorším scénářem se podle organizátorů amerických filmových anticen Zlatá malina stal snímek z produkce společnosti Netflix nazvaný Blondýnka inspirovaný životem Marilyn Monroe. Po dvou Zlatých malinách dostaly i horor Morbius a životopisný film Elvis, informovala televize CNN.
Z filmu Sur l'Adamant

Zlatého medvěda za nejlepší film festivalu Berlinale získal dokument Sur l'Adamant

Zlatého medvěda za nejlepší film 73. ročníku mezinárodního filmového festivalu Berlinale dnes v německé metropoli získal francouzskou-japonský dokument Sur l'Adamant (Na Adamantu) režiséra Nicolase Philiberta. O Zlatého medvěda, který je hlavním oceněním festivalu, se letos ucházelo 19 snímků. Český mezi nimi stejně jako loni chyběl.
Clarksonova farma

Recenze: : Clarksonova farma je unikátní pořad o farmaření, který musíte vidět

V únoru dorazila druhá série oblíbené dokumentární show Clarksonova farma, v níž motoristický novinář a tlučhuba Jeremy Clarkson ukazuje, jak mu (ne)jdou farmářské práce. Kromě známé hvězdy dorazil i mladý farmář Kaleb Cooper, který se díky první sérii stal světoznámou celebritou, i muž na svém místě Charlie Ireland. 
Na západní frontě klid

Britské filmové ceny BAFTA ovládlo válečné drama Na západní frontě klid

Britskou filmovou cenu BAFTA za nejlepší film dnes získalo válečné drama Na západní frontě klid, které se natáčelo v Česku. Ceny BAFTA zcela ovládlo, když ze 14 nominací proměnilo sedm, a to včetně té za nejlepší režii pro Němce Edwarda Bergera. Ocenění za práci na filmu z produkce streamovací společnosti Netflix si spolu s kolegy odnesl i český zvukař Viktor Prášil. Nejlepším hercem byl na slavnostním ceremoniálu v Londýně vyhlášen Austin Butler za ztvárnění krále rock 'n' rollu v životopisném snímku Elvis, nejlepší herečkou se stala Cate Blanchettová za roli vynikající skladatelky v psychologickém dramatu Tár.
V seriálu Fauda není nouze o akční scény.

Izraelský seriál Fauda je povedené akční drama, které dobylo Střední východ

RECENZE - Seriál z izraelské produkce ukazuje civilním, leč syrovým způsobem spletitou problematiku izraelsko-palestinských vztahů, které nejsou zdaleka tak černobílé, jak se může na první pohled zdát. Silným prvkem seriálu je důraz na osobní vztahy a rozhodnutí postav, jež musí volit mezi svými ideály a splněním úkolu. 
Bruce Willis

Bruce Willis trpí demencí, oznámila rodina. Herecká hvězda už kariéru ukončila

Sedmašedesátiletý americký herec Bruce Willis trpí frontotemporální demencí. Podle agentury AP to dnes oznámila jeho rodina. Willis známý především z rolí akčních hrdinů kariéru ukončil už loni v březnu kvůli afázii, nemoci, která ovlivňuje schopnost mluvit a porozumět řeči. Hercova rodina dnes oznámila, že jeho stav se od té doby zhoršil.
Raquel Welch

V 82 letech zemřela Raquel Welchová, slavná americká filmová hvězda

Po krátké nemoci v 82 letech dnes ráno zemřela americká filmová hvězda Raquel Welchová. Podle zahraničních agentur to oznámila její rodina. Za svoji kariéru natočila desítky dobrodružných filmů a westernů, například 100 pušek (1969) nebo Zvíře (1977) s Francouzem Jeanem-Paulem Belmondem. Poprvé zazářila ve filmu Milion let před Kristem (1966), v němž vystupovala v odvážných kožených oblečcích.
Keanu Reeves

Praha podpořila film s Keanu Reevesem i dokument o fotografce Jarcovjákové

Pražský nadační audiovizuální fond (dříve Nadační fond Praha ve filmu Prague Film Fund) podpořil ve Výzvě 2022/1 šest projektů, které se natáčely nebo budou natáčet v hlavním městě, rozdělil mezi ně nadační příspěvky v celkové výši 5,65 milionu korun. Praha v audiovizuálních dílech musí představovat sebe samu, projekty musejí mít zajištěnou mezinárodní distribuci. 

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 8 hodinami

Masivní bezpečnostní operace, zákaz letadel, vzdušné taxíky. Francie se chystá na olympiádu

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy