RECENZE: Casting na lásku rozesměje, ale romantičnost filmu ubližuje

Romantická komedie Casting na lásku by mohl být velmi dobrý sitkomový seriál. Bohužel jako celovečerní film působí nepovedeně. Nápadité humorné situace strhává spousta kýče, stereotypní role a kostrbaté dialogy. Divák se ale několikrát zasměje, což je u komedie to hlavní.

Casting na lásku je romantická komedie od režisérky Evy Toulové, která má za sebou například film Jak se moří revizoři. Hlavní hrdinkou jejího nového filmu je neúspěšná herečka Stela Nebeská, kterou hraje Tereza Petrášková, snažící se najít toho pravého.

Jelikož je s manželem, který pouze pije pivo, spí, pracuje a je nevěrný, nespokojená, rozhodne se Stela najít si nového chlapa a manželovi se tak pomstít. A protože hlavní hrdinka nemá téměř nic jiného než neúspěšné hraní, využije dopisů od dávných ctitelů z dob působení na jevišti. Bohužel schůzky naslepo dopadají stejně jako její castingy na filmové role. A o tom film je.

Schůzkám nelze nic vytknout, však tak mnohá rande naslepo mohou vypadat, ale horší je to se samotnými postavami. Každý z mužů je typickým archetypem, který nepřináší nic nového. Lukáš Langmajer, Igor Bareš i Vojtěch Babišta, kteří nápadníky hrají, jednoduše dodržují to, jak si jejich postavy mnozí představují. Také herecký výkon představitelky Steliny sokyně Zusky Velichové je místy plytký.

Jednoduché charaktery postav podtrhává také ona romantičnost komedie. Stela si nakonec najde muže se kterým je šťastná, mylná záměna sestry za milenku, muž dohánějící hrdinku na letišti a další romantická klišé ale působí spíše trapně než romanticky.

Do očí také bije spousta chybných detailů. Překvapí nás také neopodstatněná nahota, která má nejspíš dokázat, jak těžké je být hercem a podtrhnout další archetyp chlapa - slizáka.

Příjemným překvapením je hudba, kterou nazpívala Dasha. Spolu s výkonem Petráškové celý film alespoň lehce zachraňuje. Hlavní hrdinka se díky výkonu herečky nejeví politováníhodně a nakonec s ní bude divák soucítit. Bohužel jakmile dojde k rozhodnutí, které vede k natažení filmu, má divák chuť Stele sdělit, že existuje možnost, která by nevedla k vybírání si mezi prací a novým přítelem.

A právě nereálnost je největší slabina filmu. Přesto dokáže snímek rozesmát a splnit tím účel komedie. Humornost scénáře ale sráží romantická klišé, nelogická rozhodnutí a momenty. U Castnigu na lásku, druhého celovečerního filmu Toulové, se budete bavit, ale je k tomu potřeba nad pár věcmi přivřít oči.

HODNOCENÍ : 55 %

Casting na lásku

romantická komedie

Česko, 2020, 83 minut

Režie: Eva Toulová

Scénář: Eva Toulová

Hrají: Tereza Němcová-Petrášková, Martin Sitta, Jan Řezníček, Igor Bareš, Václav Vydra nejml., Lukáš Langmajer, Vojtěch Babišta, Zuska Velichová a další

Související

film Casting na lásku

Nový film Casting na lásku je dotočen

Od října probíhá natáčení nového celovečerního filmu režisérky Evy Toulové s názvem Casting na lásku. Romantická komedie o tom, že všichni pořádní chlapi vymřeli, pojednává o těžkostech moderního seznamování.

Více souvisejících

film Casting na lásku recenze filmy kultura

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 39 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy