Filmový žebříček stále vede komedie Příliš osobní známost, na druhém místě je novinka

Koprodukční snímek Příliš osobní známost, který je adaptací stejnojmenné knihy slovenské spisovatelky Evity Twardzik Urbaníkové, je i druhý týden v čele návštěvnosti českých kin. Vztahovou komedii režisérky Marty Ferencové provázejí převažující negativní kritiky, za dva týdny však přilákala do kin 186.000 diváků. Na tržbách film vydělal přes 28 milionů korun. Vyplývá to z informací na webu Unie filmových distributorů (UFD).

Film Příliš osobní známost s Petrou Hřebíčkovou, Tatianou Dykovou a Eliškou Balzerovou v hlavní roli začal už první víkend jako čtvrtý nejúspěšnější start českého filmu za posledních pět let. Slovenská autorka Urbaníková a režisérka Ferencová stojí také za romantickou komedii Všechno nebo nic, kterou před dvěma lety vidělo v kinech 315.000 diváků.

"S prvním filmem jsme mohli jen překvapit, s druhým před námi stál úkol, možná lépe řečeno nutnost, potvrdit úspěch. A podařilo se, což nás opravdu moc těší," řekl producent filmu Peter Núñez.

Na druhém místě se při svém vstupu do žebříčku umístil kanadský animovaný film Tlapková patrola: Vždy ve střehu, který o premiérovém víkendu přilákal přes 35.000 malých i velkých diváků.

Tlapková patrola o příčku níže posunula rodinnou komedii Dolittle režiséra Stephena Gaghana, která za tři týdny překročila návštěvnost 90.000 diváků.

Čtvrtá je česko-novozélandská válečná tragikomedie nominovaná na Oscara Králíček Jojo, kterou za dva týdny vidělo zhruba 53.500 lidí. Páté nejvyšší tržby i návštěvnost měl o uplynulém víkendu snímek Jumanji: Další level od režiséra Jaka Kasdana navazující na předchozí filmy Jumanji a Jumanji: Vítejte v džungli!

Z české kinematografie se ještě na konec první desítky dostala parodie na televizní kriminálky Případ mrtvého nebožtíka režiséra Miloslava Šmídmajera, kterou za tři týdny vidělo téměř 66.000 lidí.

Ve čtvrtek do českých kin zamíří americký dobrodružný film Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn), české drama Modelář režiséra Petra Zelenky, kanadské drama Píseň jmen, slovenský sportovní snímek Attila a čínská animovaná komedie Super mazlíčci.

Související

Kino, ilustrační foto

Kina ovládla komedie Příliš osobní známost, navzdory zdrcující kritice

Koprodukční snímek Příliš osobní známost, který je adaptací stejnojmenné knihy slovenské spisovatelky Evity Twardzik Urbaníkové, se po svém uvedení usadil v čele návštěvnosti českých kin. Film režisérky Marty Ferencové, v němž zvládají životní rány lépe ženy než muži, přilákal navzdory převažujícím negativním kritikám o premiérovém víkendu přes 96.000 diváků. Sesadil tak na druhé místo vedoucí americkou rodinnou komedii Dolittle.

Více souvisejících

film Příliš osobní známost filmy Kina kultura film "Dolittle"

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 8 hodinami

Masivní bezpečnostní operace, zákaz letadel, vzdušné taxíky. Francie se chystá na olympiádu

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy